Behlül ne demek?

İçindekiler:

  1. Behlül ne demek?
  2. Peker ne anlama geliyor?
  3. Behlül kime denir?
  4. Behlül nasıl bir karakter?
  5. Behlül ismi caiz mi?

Behlül ne demek?

Behlül İsmi Ne Demek? Erkek çocuklarına verilen isimlerden biri olan Behlül, çok gülen ve tebessüm eden anlamına gelir. Bu kelime biri Arapça biri Farsça kökenli olan mütebessim ve Hürrem kelimeleriyle eş anlamlıdır.

Peker ne anlama geliyor?

Farsça kökenli olan Peker; Gözüpek, cesur yapılı, Güçlü yiğit, çok sağlam Güçlü kimse demektir. Peker İsim Analizi: Kendinden emin, üzüntü ve sevinci bir arada yaşayan, başarılı, unvan sahibi olabilme potansiyeli olan, sıkıntılardan kurtulmak için mücadele eden, karar vermekte zorlanan bir kişilik enerjisi verir.

Behlül kime denir?

"Güleç yüzlü ve cömert insan" anlamına gelen behlûl (Arapça telaffuzu ile bühlûl, çoğulu behâlîl, bühlûlât), başlangıçta her türlü hayır ve fazileti kendisinde toplayan seçkin kişilerin sıfatı veya özel isim olarak kullanılmıştır.

Behlül nasıl bir karakter?

Karakter. Behlül çok çapkın, sorumsuz bir gençtir. Adnan Ziyagil'in dizide uzaktan akrabasıdır. ... Hayatını keyif üzerine kuran Behlül, "kolay lokma" olarak gördüğü kızların ardından Adnan Bey'in genç karısı Bihter'e âşık olunca hayatında köklü değişikliklere neden olur.

Behlül ismi caiz mi?

Behlül isminin kullanılması islami açıdan caizdir ve kullanılmasında bir sakınca yoktur.