Eğitim hemşiresi kim olur?

İçindekiler:

  1. Eğitim hemşiresi kim olur?
  2. Eğitim Hemşireliği Sertifikası ne işe yarar?
  3. Uzman hekim kaç nöbet tutabilir?
  4. Doktor haftada kaç gün çalışır?
  5. Nöbet ücreti kaç saate kadar ödenir?

Eğitim hemşiresi kim olur?

Müdüre/ Başhemşireye bağlı olarak çalışır. -) Müdüre/ Başhemşireye bağlı tüm çalışanların mesleki gelişimleri için hedef, amaç ve politikaları geliştirir.

Eğitim Hemşireliği Sertifikası ne işe yarar?

Bu programın amacı, eğitim alanında çalışan ya da çalışacak olan hemşirelikte lisans mezunu hemşirelerin eğitim yapma bilgi, tutum ve becerilerini geliştirmek ve sağlık kuruluşlarında etkili eğitim planlama, yürütme ve değerlendirmeye yönelik becerilerinin gelişmesine destek olmaktır.

Uzman hekim kaç nöbet tutabilir?

Branş nöbeti, uzman başına ayda 5 nöbetten fazla olduğunda, il sağlık müdürlüğü ve başhekimliğin değerlendirmesi ile 5 nöbetin üzerindeki nöbetler icapçı olarak tutulacak. Yani bir uzman hekimin ayda 7 nöbet tutması gerekiyorsa, bunun 5'ini hastanede branş nöbeti olarak, 2'ni de icapçı olarak tutabilecek.

Doktor haftada kaç gün çalışır?

Belirli bir geçiş süresi sonunda, hekimlerin haftada en fazla 48 saat çalıştırılması; her 24 saatte, en az 11 saat kesintisiz dinlenmeleri; haftada en az 24 saat tatil yapmaları; yılda en az 4 hafta maaşlı izin kullanmaları ve gece çalışmalarının en fazla 8 saat olması öngörülmektedir.

Nöbet ücreti kaç saate kadar ödenir?

Ayrıca, nöbet ücreti ödenebilmesi için kesintisiz en az 6 saat nöbet tutulması gerekirken, aile sağlığı ve toplum sağlığı merkezlerinde ayda en çok 60 saat için ve diğer yerlerde ise ayda en çok 130 saat için nöbet ücreti ödeniyor.