Konfeksiyonun Türkçe karşılığı nedir?

İçindekiler:

  1. Konfeksiyonun Türkçe karşılığı nedir?
  2. Konfeksiyon işletme nedir?
  3. Konfeksiyon iscisi ne yapar?
  4. Tekstil fabrikası ne yapar?
  5. Hazır giyim ve konfeksiyon nedir?
  6. Giyim tekstil ürünleri nelerdir?
  7. Hazır giyim sektörü nedir?
  8. Konfeksiyon hangi sektör?

Konfeksiyonun Türkçe karşılığı nedir?

Konfeksiyon kelimesi Türkçe'de "1. hazırlama, imalat, 2. şekerleme, 3. hazır giyim" anlamına gelir. Fransızca confection "1. hazırlama, imalat, 2. şekerleme, 3. hazır giyim" sözcüğünden alıntıdır.

Konfeksiyon işletme nedir?

Konfeksiyon'un anlamı ise “Hazır giyim ürünlerinin seri şekilde üretilmesidir. “Ayrıca dokuma cinsi kumaşın kesimhanelerde üstünde çalışılmasınında yapıldığı işletme türüdür. Günümüzde “Konfeksiyon” sektörü ekonomimizde çok önemli bir yere sahiptir. ... Dış Giyim (Pantolon, Ceket, Elbise vb.)

Konfeksiyon iscisi ne yapar?

Hatalı kesim varsa ilgili bölüme geri göndermek, Üretim cetvellerini demetlere iliştirmek, Çalışma alanının temizlik ve düzenini sağlamak, Meslek alanı ile ilgili gelişmeleri takip etmek, uygulamak, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.

Tekstil fabrikası ne yapar?

Tekstil sektörünün faaliyet alanı, elyafın elde edilmesinden; elyaftan iplik ve mamul kumaş yapımına kadar uzanırken, hazır giyim ise kumaştan giyim eşyası elde edilene kadar olan süreci kapsamaktadır. Konfeksiyon ise hazır giyim üreten sanayi dalına verilen isimdir.

Hazır giyim ve konfeksiyon nedir?

Konfeksiyon veya hazır giyim, hazır giyim eşyasına verilen genel ve hazır giyim eşyası diken sanayi koluna verilen isimdir. Özellikle dokuma cinsi kumaşın kesimhanelerde kesildikten sonra dikiş makineleriyle isteğe uygun biçim ve şekillerde dikildiği dokumacılık üretiminin son aşamasının yapıldığı işletme türüdür.

Giyim tekstil ürünleri nelerdir?

Bu ürünler perde, çarşaf, nevresim, her çeşit örtüler ve havlu gibi ürünlerden oluşmaktadır. Hazır giyim ise insanların günlük giyim ve aksesuar ihtiyaçlarını karşılar, iç giyim, dış giyim, yazlık, kışlık gibi birçok alt dallara ayrılabilir.

Hazır giyim sektörü nedir?

Hazır giyim sektörü, genel anlamda dokuma ve örme kumaşlardan kadın, erkek ve çocuklar için gerek iş hayatında gerekse normal günlük hayatta olmak üzere günün her saatinde giyilmek üzere üretilmiş tüm dış giysiler ile iç giysileri, bunların aynı malzemelerden olmasa da aksesuarlarını ihtiva eder.

Konfeksiyon hangi sektör?

Tekstil ve konfeksiyon üretim zinciri, pamuk işleme, eğirme, örme, dikme ve kumaş ile örtü, halı ve döşemelik kumaş gibi tekstil ürünleri üretimini kapsamaktadır. Sektör, gıda işleme sanayinden sonra toplam sanayi üretiminde %27'lik pay ile ikinci sırada yer almaktadır.