Allahın fazlından istemek ne demek?

İçindekiler:

  1. Allahın fazlından istemek ne demek?
  2. Fazlı Kerem ne demektir?
  3. Dinde Fazilet ne demek?
  4. Fazilet Erdem ne demek?
  5. Fazilet Rezilet nedir?

Allahın fazlından istemek ne demek?

Fazl terim olarak, Allâh'ın çok yönlü lütuf, ihsan ve keremi demektir. Kur'ân'da fazlın Allah'ın elinde bulunduğu, onu dilediğine verdiği (Âl-i İmrân, 3/73; Hadid, 57/29) ifade edilmekte, O'nun fazlına engel olabilecek kimsenin olmadığı belirtilmektedir (Yûnus, 10/107).

Fazlı Kerem ne demektir?

İhsan ve iyilik, lütuf ve nimet.

Dinde Fazilet ne demek?

Fazilet kişiyi doğruyu seçmeye ve iyiyi yapmaya teşvik eden erdemler bütünüdür. İyilik ve güzelliğe yönlendirme yapan, ahlaki görevlerin yerine gelmesi konusunda izin veren iyi nitelikli olarak da bilinir.

Fazilet Erdem ne demek?

Erdem veya fazilet, Ahlaki olarak doğru olan şeyi yapıp yanlış olanı yapmamaktır. Erdem kavramı, felsefe tarihinin başlangıcından beri yer alır. "İnsanın ve yaşamın anlamı nedir?" sorusuna verilen felsefi cevap başlangıçta "erdemli olmak" olarak belirtilmiştir. ... Ayrıca erdemli olmak bilgi sahibi olmak demektir.

Fazilet Rezilet nedir?

Râgıb el-İsfahânî, felsefe kültürünün geliştirdiği anlayışın etkisiyle fazilet terimini "insanın başkalarından üstün ve imtiyazlı olmasını sağlayan durum, kişiyi mutluluğa götüren şey" diye tarif etmiş ve bunun zıddına rezîlet denildiğini belirtmiştir (eẕ-Ẕerîʿa, s. 132).