Amade oldum ne demek?

İçindekiler:

  1. Amade oldum ne demek?
  2. Amadenin anlamı nedir?
  3. Emrinize amadeyiz ne demek?
  4. Kurtcede amade ne demek?
  5. Amed ne demek osmanlica?
  6. Kürtçe Amedli ne demek?
  7. Amed ne demek Farsça?
  8. Diyarbakır Amed ismi nereden gelmiştir?

Amade oldum ne demek?

Amade olmak ne anlama gelir? emrine amade olmak ne demek? Söylenecek şeyi yapmaya hazır olmak. Be at smb.'s beck and call.

Amadenin anlamı nedir?

Bir işi yapmaya hazır olan. Hazırlanmış, hazır. Osmanlıca'da yazılışı: âmâde.

Emrinize amadeyiz ne demek?

Yani olur da bu konuyu bilen biriyle konuşmak istersen emrine amadeyim. Şey, eğer strateji konuşmak istersen fikre ihtiyacın olursa, emrine amadeyim.

Kurtcede amade ne demek?

Farsça'da geçmiş zaman fiili olan Amed kelimesi, gelmek, geliş, varis ve sütunlar anlamlarına gelmektedir. Öte yandan Amed ismi Diyarbakır'ın Kürtçe ismi anlamına da gelmektedir. ... Diyarbakır ise diyar-ı bekr'den türemiştir. Buraya yerleşen Arap kabilesi bekrler sebebiyle doğu halkları bu şehre Diyarbekir derler.

Amed ne demek osmanlica?

amed / âmed / آمد Sütunlar. Birşeye devam üzere olma. Mülâzemet etme.

Kürtçe Amedli ne demek?

Diyarbakır, Kürtlerin başkenti Amed'tir. Sanıldığının aksine sadece filolojik bir ayrım değil bu, tarihsel, kültürel ve sosyolojik bağlamda bir halkın yaşama biçimidir Amed. Kürtlerin kendi yaşadıkları kaderin adıdır Amed. Diyarbakır ise devletin onlara reva gördüğü kaderin adıdır.

Amed ne demek Farsça?

Farsça'da geçmiş zaman fiili olan Amed kelimesi, gelmek, geliş, varis ve sütunlar anlamlarına gelmektedir. Öte yandan Amed ismi Diyarbakır'ın Kürtçe ismi anlamına da gelmektedir. ... İddiaya göre, bizansın Diyarbakır şehrine verdiği isim olan amida'dan gelmektedir. Diyarbakır ise diyar-ı bekr'den türemiştir.

Diyarbakır Amed ismi nereden gelmiştir?

Etimoloji. Diyarbakır şehri farklı dönemlerde farklı isimlerle anılmıştır. MÖ 200'de Amidi Asur hükümdarı Adad-Nirari'ye ait bir kılıç kabzasında şehrin adı "Amid" ya da "Amidi" olarak geçmektedir. Roma ve Bizans kaynaklarında şehrin adı "Amid, O'mid, Emit, Amide" şeklinde adlandırıldığı görülmektedir.