Kol ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Kol ne demek TDK?
  2. Kol ingilizce ne demek?
  3. Kol kaç anlamlı?
  4. Kol ne demek edebiyat?
  5. Koldan korku yoktu ne demek?
  6. Kolir nedir tıp?
  7. Ton kelimesinin eş seslisi nedir?
  8. Âşık kolları nelerdir?
  9. Insan kolu ne demek?
  10. Kolir ne?

Kol ne demek TDK?

a. 1. anat. İnsan vücudunda omuz başından parmak uçlarına kadar uzanan bölüm. Vücudunun bu bölümünü saran bölümü: “Kara yağız oğlan yalandan gözlerinin yaşını pembe mintanının kollarına siliyordu.” -O. C. ...

Kol ingilizce ne demek?

kol. arm.

Kol kaç anlamlı?

kol için 13 adet anlam bulundu. İnsan vücudunda omuz başından parmak uçlarına kadar uzanan bölüm. (koyun, dana, kuzu vb. için) Ön ayağın üst bölümü.

Kol ne demek edebiyat?

Kol, usta çırak geleneği içinde, birbiri ardınca yetişen âşıkların, odak kimliğindeki usta âşığa bağlılık duyarak, ona ait üslûp, dil, ayak, ezgi, konu, hatıra ve hikâyelerin devam ettirildiği okuldur. Edebiyat ile ilgili bu madde taslak seviyesindedir.

Koldan korku yoktu ne demek?

9. anlamı Güvenliği sağlamak amacıyla dolaşan polis, jandarma veya asker topluluğu, karakol, devriye: "Lakin böyle kardan yolların örtüldüğü bu gecede, koldan korku yoktu. Rahatça eğlenebilirlerdi."- R. H. Karay.

Kolir nedir tıp?

göz ve göz kapağı enfeksiyonlarında göze uygulanmak amacıyla hazırlanan preparatlardır. göze uygulanan, izotenik, steril solisyonlardır. göze uygulanan, izotonik, steril solüsyonların genel adı.

Ton kelimesinin eş seslisi nedir?

EŞ SESLİ KELİMELER TABLOSU
SözcükAnlamıEş Seslisi
tonbir rengin veya sesin tonuton
ünlümeşhur, namlıünlü
varelde bulunan, var olanvar-
43 satır daha

Âşık kolları nelerdir?

Bugün önemli âşık kolları olarak bilinen Şenlik Kolu, Erzurumlu Emrah Kolu, Ruhsatî Kolu, Dertli Kolu, Derviş Muhammed Kolu ve Huzurî Kolu böyle oluşmuş âşık kollarıdır.

Insan kolu ne demek?

1. anlamı İnsan vücudunda omuz başından parmak uçlarına kadar uzanan bölüm.

Kolir ne?

göz ve göz kapağı enfeksiyonlarında göze uygulanmak amacıyla hazırlanan preparatlardır. göze uygulanan, izotonik, steril solüsyonların genel adı. ...