TDK Enteresan ne demek?

İçindekiler:

  1. TDK Enteresan ne demek?
  2. Enteresanın Türkçe karşılığı nedir?
  3. Enteresan hangi dilden?
  4. Vizyon kelimesinin Türkçe anlamı nedir?
  5. Enteresan kelimesinin eş anlamı nedir?
  6. Enterese nedir ne demek?
  7. Enteresanın eş anlamı nedir?
  8. Entegre etmek ne demek?
  9. Ikaz kelimesinin eş anlamlısı nedir?

TDK Enteresan ne demek?

Türkçe'de kullanılan bir çok kelime söyleyiş ve yazılış biçimlerindeki farklılıklar nedeniyle yanlış yazılır. ... TDK'nın güncel yazım kılavuzunda sık sık aranan bu kelimelerden biri de 'enteresan'dır. ENTERESAN NE DEMEK: İlgi çekici, ilginç anlamındadır.

Enteresanın Türkçe karşılığı nedir?

Enteresan kelimesi Türkçe'de "ilgi çekici" anlamına gelir. Fransızca intéressant "ilgi çekici" sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Fransızca intéresser "ilgilenmek, ilgilendirmek" fiilinden alıntıdır.

Enteresan hangi dilden?

Fransızca intéressant "ilgi çekici" sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Fransızca intéresser "ilgilenmek, ilgilendirmek" fiilinden alıntıdır. Bu sözcük Latince interesse "farkında olmak, bir konunun "içinde olmak", ilgilenmek" fiilinden türetilmiştir.

Vizyon kelimesinin Türkçe anlamı nedir?

Vizyon kelimesi Türkçe'de "görüş, görme" anlamına gelir. Fransızca vision "görüş, görme" sözcüğünden alıntıdır.

Enteresan kelimesinin eş anlamı nedir?

Günlük hayatta sıklıkla kullandığımız sıra dışı kelimesi de enteresan ile anlamlıdır.

Enterese nedir ne demek?

sıf. (Fr. intéressé) “İlgilendirmek, alâkadar etmek” anlamına gelen Enterese etmek söyleyişinde geçer [Daha çok olumsuz şekli kullanılır]: “Senin borcun beni eeeenterese etmez.”

Enteresanın eş anlamı nedir?

Günlük hayatta sıklıkla kullandığımız sıra dışı kelimesi de enteresan ile anlamlıdır.

Entegre etmek ne demek?

Entegre olmak bütünleşmek ve uyum sağlamak olarak tanımlanabilir. Entegre etmek ise birleştirmektir. Entegrasyon işleminin yapılması entegre edilmesi olurken işlemin kendisine entegre olmak denilebilir. Farklı sistemlerin bir arada çalışması entegre olmak terimine örnek olabilir.

Ikaz kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Yabancı kökenli kelimenin Türkçe karşılığı o kelimenin anlamlısıdır. ... Arapça kökenli bir kelime olan ikaz kelimesinin Eş anlamlısı uyarı kelimesidir. İkaz kelimesinin diğer eş anlamlı kelimeleri ise uyarma, ihtar, tembih, haberdarlık ve dikkat çekme kelimeleridir.