Egzantrik nedir TDK?

İçindekiler:

  1. Egzantrik nedir TDK?
  2. Motor eksantrik ne demek?
  3. Egzantrik nedir tıp?
  4. Eksantrik nasıl?
  5. Egzantrik kontraksiyon nedir?
  6. Eksantrik Kayış Kiti ne demek?
  7. Izokinetik kontraksiyon ne demek?

Egzantrik nedir TDK?

Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı 'eksantrik'tir. EKSANTRİK KELİME ANLAMI NEDİR? TDK sözlüğüne göre dilimizdeki karşılığı, 'dış merkezlik, ayrıksı' anlamlarına gelen eksantrik; Türkçeye Fransızcadan geçmiştir.

Motor eksantrik ne demek?

Hareketini krank milinden alan motorun yardımcı milidir. Dört zamanlı bir motorda krank mili iki tur yaptığında eksantrik mili bir tur yapar. Eksantrik (kam) milinin amacı, supapların açılma-kapanma zamanlarını ayarlamaktır. ... Kullanılan kayışın ismi, motorun hayati parçaları arasında anılan triger kayışıdır.

Egzantrik nedir tıp?

Excentric terimi, tıp dilinde kullanılan Latince bir kelimedir. ... Excentric teriminin tıbbi anlamı; a. Merkez dışı, merkezden uzak, eksantrik.

Eksantrik nasıl?

EKSANTRİK NASIL YAZILIR? Bu kelimenin eksantrik mi, egzantrik mi, egsantrik mi ekzantrik mi olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı eksantrik şeklinde olmalıdır.

Egzantrik kontraksiyon nedir?

Eksantrik kasılma nedir? Eksantrik kontraksiyonlar ise uygulanan güç, kasın kendi ürettiği anlık kuvveti geçtiğinde oluşan kas aktiviteleridir. Bu durumda aktif kas uzar. Eksantrik kontraksiyonlar genelde enerjiyi yavaşlatma, frenleme yada sönümlemek için kullanılır.

Eksantrik Kayış Kiti ne demek?

Triger seti olarak bilinen araç parçası, motorun doğru bir şekilde çalışması için gerekli olan bir parçadır. Zamanlayıcı kayışı olarak da bilinen bu set, aracın performans ve subap zamanlamalarını ayarlamaktadır.

Izokinetik kontraksiyon ne demek?

4-İzokinetik Kontraksiyon: Sabit bir hızda, hareket sınırı boyunca maksimal gerilimle ve eşit dirençle kasta kısalma meydana gelmesidir.