Perçin ne demek edebiyat?

İçindekiler:

  1. Perçin ne demek edebiyat?
  2. Perçin yapmak ne demek?
  3. Kim demiş suya vurulmaz perçin ne demek?
  4. Perçin somun nasıl sökülür?
  5. Vırd etmek ne demek?

Perçin ne demek edebiyat?

Perçin ne demek edebiyat? Perçin kelimesi Türkçe'de "1. çit, bahçe etrafına çekilen sınır, 2. çiviyi çaktıktan sonra başını kıvırarak sağlamlaştırma" anlamına gelir. ... çalıdan yapılan çit, 2. mıh ucunu kamamak" [ Meninski, Thesaurus (1680) ]"çivinin ezilerek baş haline getirilen ucu" [ TDK, Türkçe Sözlük, 1.

Perçin yapmak ne demek?

Perçin nedir? : Perçin, iki ya da daha çok malzemeyi birbirine birleştirmek için kullanılan bir bağlantı elemanıdır. ... Civata ve somuna göre avantajı ise, birleştirilecek malzemelerin arka yüzüne ulaşmadan da birleştirme işlemini tamamlayabilmenizdir; bu nedenle genellikle “kör perçin” olarak adlandırılır.

Kim demiş suya vurulmaz perçin ne demek?

(ﭘﺮﭼﻴﻦ) i. (Fars. perçіn) İki veya daha fazla parçayı ayrılmayacak şekilde birleştirmek için kullanılan, iki ucu dövülerek baş durumuna getirilmiş çivi veya mâdenî parça: Hey Sakarya, kim demiş suya vurulmaz perçin (Necip F. Kısakürek).

Perçin somun nasıl sökülür?

Montajı yapılmış bir perçini sökmek için tercihen sökülecek perçin çapında bir metal matkap ucuyla perçin başı zayıflatılır (Sona kadar delik açılmaz). Sonra bir panç yardımıyla perçin başı sökülür ve perçin gövdesinin arka kısmı yine bir panç yardımıyla arkaya itilir.

Vırd etmek ne demek?

(ﻭﺭﺩ) i. (Ar. vird) Belirli zamanlarda mânevî bir görev olarak düzenli şekilde okunan âyet, esmâ-i hüsnâ veya duâlar: Sabahın seherinde virdim okurum (Pir Sultan Abdal).