Kapşonlu ne demek?

İçindekiler:

  1. Kapşonlu ne demek?
  2. Kazak nedir kısaca?
  3. Üst giysilerin kapşonu nedir?
  4. Kapış ne demek?
  5. Dekorasyon mu yoksa dekorasyon mu?
  6. Büyük Okyanus nasıl yazılır?
  7. Sweet Kazak nedir?
  8. Ince kazağa ne denir?
  9. Kazak kime denir?
  10. Kapüşonlu sweatshirt ne denir?

Kapşonlu ne demek?

Hoodie'ler 2 yada 3 iplikle üretilen pamuk, pamuk-polyester yada polyesterden üretilen, başlık kısmında kapüşon dediğimiz şapkası bulunan giyim ürünleridir. Genellikle kapüşon kısmı ip gergisiyle çevrili olur ve boyun bölümünden çıkan ipler ile kapüşon sıkılaştırabilir.

Kazak nedir kısaca?

i. (Fr. casaque < İtal. casacca [Casacca (Kazak) özel isminden]) Vücûdun belden yukarı kısmına giyilen, yün, orlon, merserize vb.den örülmüş, baştan geçme kollu giyecek.

Üst giysilerin kapşonu nedir?

Kapüşon, bir üst giysisinin yakasına dikilmiş durumda olup gerektiğinde başa geçirilebilen başlığa denir. Kapüşonlar genellikle palto, pelerin, sweatshirt, içi kürklü kışlık ceket, mont, hırka vb. giysilere bütünleşik yapıda büzme ipli veya büzme ipsiz modeller biçiminde başlık veya şapkalardır.

Kapış ne demek?

Kapiş kelimesi Türkçe'de "anladın mı?" anlamına gelir. ... İtalyanca sözcük İtalyanca capere "anlamak" fiilinden türetilmiştir.

Dekorasyon mu yoksa dekorasyon mu?

Bu kelimenin dekorasyon mu, dekarasyon mu olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı dekorasyon şeklinde olmalıdır.

Büyük Okyanus nasıl yazılır?

- Ova, kıta, dağ, göl, akarsu, tepe, yayla, okyanus ve boğaz gibi daha birçok farklı yer büyük harfle başlar. - Millet, boy, din ve dil gibi daha birçok farklı özel ad büyük harfle başlar.

Sweet Kazak nedir?

Kapüşonlu ya da kapüşonsuz sweatshirt modelleri, hem spor kıyafetler hem de günlük giysiler için popüler parçalardır. ... Bir kapüşonlu sweatshirt, ek özelliklere sahip bir üst giyim çeşididir. Her iki kıyafet, vücut hareketleri üzerindeki düşük kısıtlamaları, sıcaklık ve konforu ve ter emiliminden dolayı popülerdir.

Ince kazağa ne denir?

Triko, ısı tutma özelliği sayesinde özellikle kışlık giyimde tercih edilir. Ancak dokuma teknolojisindeki gelişmeler sayesinde ince ve hafif ipliklerle üretilen triko ürünler, yazın sıcak aylarında da kullanılmaktadır.

Kazak kime denir?

Kazaklar, (farklı dillere göre Kozak, Kosak, Cossack, Kossak, Kazak, Rus Kazakları olarak da adlandırılırlar) Ukrayna ve Güney Rusya yerli halklarının karışımı ile 15. yüzyıl dolaylarında Don ve Dinyeper nehirleri civarında ortaya çıkan etnik topluluk. ... Kazak sözcüğü Eski Türkçede maceracı-özgür insan anlamındadır.

Kapüşonlu sweatshirt ne denir?

Kapşonlu sweatshirt yani hoodie terimi ilk kez 1990'larda kullanılmaya başlandı. ... İşçi Partisi, konuşmayı “kapüşonlu sweatshirtleri kucaklama” adıyla meşhurlaştırdı.