Cillop ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Cillop ne demek TDK?
  2. Cıncık gibi ne demektir?
  3. Cıncıh nedir?
  4. Cancık ne demek?
  5. Adana dilinde cıncık ne demek?
  6. Can cancık ne demek?
  7. Adana hipo ne demek?
  8. Yapmaçık ne demek?
  9. Adana'da çamaşır suyuna ne denir?
  10. Adana şivesi babuş ne demek?
  11. Helke neye denir?
  12. Yapmacik insan ne demek?

Cillop ne demek TDK?

Genellikle benzetme cümlelerinde ve teşbih sanatında kullanılan kelimesi, parlak, temiz ve arınmış anlamına gelir. Bu kelimenin ''gibi'' ile birlikte kullanılması doğrudur.

Cıncık gibi ne demektir?

cam gibi, tertemiz manasına gelir. örnek cümle. - ben gidiyorum buralar cıncık gibi olsun ona göre.

Cıncıh nedir?

Cıncık sözcüğü argoda cam ve cam parçası anlamında da kullanılır. Bunun yanında cıncık sözcüğü Adana yöresinde yaygın bir şekilde züccaciye yerine kullanılır. Hatta züccaciyeye de cıncıkçı denir.

Cancık ne demek?

adana yöresinde özellikle küçük çocuklar arasında "cancıııııkkk" şeklinde kullanılır. maksat sende olan ama karşındakinde olmayan bir şeyin karşındakinin canının istemesine neden olmaktır. bilumum şeker, çikolata, dondurma vs. için yapılması çok zevk verir! ... böyle davranan çocuklar hep dışlanmış, hor görülmüştür.

Adana dilinde cıncık ne demek?

4. Cıncık. Cam anlamına gelir ama en güzeli züccaciyeye cıncıkçı dememiz!

Can cancık ne demek?

'Can'lar ve 'cancık'lar olarak. Videolarını takip edip, beğenip üstüne bildirim tuşuna basan takipçileri 'can'lar oluyorlar. Öylesine takılmaya gelen, hem gülüp üstüne videoyu beğenmeyen takipçileri ise 'can'cık.

Adana hipo ne demek?

Bildiğimiz çamaşır suyudur. İzmirlilerin klorak sevdası gibi Adana'da da "hypo" hipo olarak kalmış ve çamaşır suyunun genel adı olarak telaffuz edilir.

Yapmaçık ne demek?

İçten olmayan (tavır, davranış, duygu), yapma, yapay, düzme, sahte, suni, zahirî.

Adana'da çamaşır suyuna ne denir?

İzmirlilerin klorak sevdası gibi Adana'da da "hypo" hipo olarak kalmış ve çamaşır suyunun genel adı olarak telaffuz edilir.

Adana şivesi babuş ne demek?

Adana "Baboş" Güçlü kuvvetli, cesur, yiğit, iri yapılı. 1. Genellikle erkek çocuklarına söylenen ve sevgi ifade eden delikanlı anlamında bir söz.

Helke neye denir?

Bakraç, çoğunlukla bakırdan yapılan küçük kova. Halk dilinde helke de denilmektedir. İçine süt, yoğurt gibi ürünler konmaktadır.

Yapmacik insan ne demek?

Yapmacıklık; samimiyetten yoksun basit insanlara özgü davranış bozukluğudur. ... Sürekli, karşısındaki insana, kendini beğendirme çabasında olduğundan; değişik tavırlar içerisinde olurlar.