Mukavele ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Mukavele ne anlama gelir?
  2. Mukavele neyi temsil eder?
  3. Sözleşme kelimesinin kökü nedir?
  4. Mukavemet nedir mühendislik?
  5. Be mukabele ne demek?
  6. Sözleşme ne demek TDK?
  7. Turkcell Kontratlı alım nedir?

Mukavele ne anlama gelir?

Mukavele, hukuki sonuç meydana getirmek amacıyla iki veya daha çok kişinin, kuruluşun karşılıklı ve birbirine uygun irade beyanlarıyla gerçekleşen bağlayıcı özelliği olan işlem.

Mukavele neyi temsil eder?

Bir eylemi ifade eden mukabele kelimesi karşılıklı verme veya karşılıklı okuma anlamına gelir. ... Mukabele kelimesi Kur'an'ı sesli veya sessizce okuyan bir kişinin topluluk tarafından ses çıkarmadan takip edilmesidir. Kur'an sesli bir şekilde okunuyorsa Kur'an bilenler gözleri ile Kur'an'ı takip eder.

Sözleşme kelimesinin kökü nedir?

İtalyanca contratto "sözleşme" sözcüğünden alıntıdır. İtalyanca sözcük Geç Latince aynı anlama gelen contractus sözcüğünden evrilmiştir. Bu sözcük Geç Latince contractare "birlikte yapmak, ortaklık kurmak" fiilinden türetilmiştir.

Mukavemet nedir mühendislik?

Mukavemet, cisimlerin çeşitli dış etkiler ve bu dış etkilerin neden olduğu iç kuvvetler karşısında gösterecekleri davranış biçimini inceleyen bilim dalıdır. Mekanik biliminin bir alt kolu olan mukavemet bilimi rijit olmayan (şekil değiştirebilen) cisimlerin mekaniği olarak da tanımlanabilir.

Be mukabele ne demek?

Mukabele, kelime anlamı karşılık verme, karşılıkta bulunma anlamına gelir. ... Karşılık verme anlamına gelen mukabele; toplu yerlerde yüksek sesle hatim okunurken Kur'an okumasını bilenlerin gözleriyle Kur'an'ı takip etmesi, bilmeyenlerin dinlemesi demektir.

Sözleşme ne demek TDK?

a. 1. Hukuki sonuç doğurmak amacıyla iki veya daha çok kişinin, kuruluşun karşılıklı ve birbirine uygun irade beyanlarıyla gerçekleşen işlem, bağıt, akit, mukavele, kontrat: “Anayasa, her şeyden önce bütün vatandaşların uymak zorunda olduğu bir toplum sözleşmesidir.” -N. ... Cumalı. 3.

Turkcell Kontratlı alım nedir?

Peşine Kontratlı Ödeme Peşine kontratlı nedir? Peşine kontratlı satın alma seçeneğimiz, mevcuttaki kontratlı tarifenizde kalma sözünüz devam ederken aldığınız bir indirimdir.