Tali ne demek turkce?

İçindekiler:

  1. Tali ne demek turkce?
  2. Tali olay nedir?
  3. Tali ne demek Arapçada?
  4. Tali olarak ne demek?
  5. Tali acente ne demek?
  6. Tali liman ne demek?
  7. Asli kusur ne demek?
  8. Tali i Nasaze ne demek?
  9. Tali hukuk ne demek?
  10. Sigorta Tali ne demek?
  11. Asli kusurlar nelerdir?
  12. Nasaz ne demek?

Tali ne demek turkce?

Şans, talih, kader. Tilavet eden, okuyan. Doğan.

Tali olay nedir?

Tali kelime anlamı olarak ikincil asıl olmayan demektir. Trafik kazası en az bir aracın karıştığı ölümle, yaralanmayla veya maddi zararla sonlanmış olaylardır. Daha basit bir ifadeyle kazadaki asli kusur sayılmayan kural ihlallerine tali kusur denir.

Tali ne demek Arapçada?

Arapça tlw kökünden gelen tālī تالى z "izleyen, arkadan gelen, ikincil" sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça tulūˀ تلوء z "izleme, takip etme" sözcüğünün failidir. Tali kelimesi tarihte bilinen ilk kez Sinan Paşa, Tazarrûname (1482) eserinde yer almıştır.

Tali olarak ne demek?

Okuyucular, mütalâa edenler.

Tali acente ne demek?

Sigorta acentelerinin acentelik faaliyetlerini yürütmek adına görevlendirdiği gerçek ve tüzel kişilere tali acente denir.

Tali liman ne demek?

Tali yat limanları, tabii veya yapılmış kapalı bir su alanına sahip olan, uzun süreli kalış ve onarım imkânları yanında Yat Turizmi Yönetmeliği'nde yer alan özelliklere sahip tesisleri ifade eder.

Asli kusur ne demek?

Karayolları Trafik Kanununun 84. maddesinde yer alan hata ve kusurlara asli kusur denir. Trafik içerisinde yer alan sürücülerden bu hata ve kusurları işleyen kişilere de asli kusurlu denir. Çeşitli sebeplere bağlı olarak meydana gelen trafik kazalarında kusur oranının önemi büyüktür.

Tali i Nasaze ne demek?

(Fars. olumsuzluk bildiren nā- ve sāz “sıra, düzen” ile nā-sāz) Uygunsuz, uymaz, aykırı, gayr-i muvâfık: “Meşreb-i nâsaz.” “Tâli-i nâsaz.” Bu günden ahdim olsun kimseyi hicv etmeyem ammâ / Vereydin ger icâzet hicv ederdim baht-ı nâsâzı (Nef'î'den).

Tali hukuk ne demek?

1.Belli bir zamana bırakma, erteleme."

Sigorta Tali ne demek?

Sigorta acentelerinin acentelik faaliyetlerini yürütmek adına görevlendirdiği gerçek ve tüzel kişilere tali acente denir. Sigortacı olmanın farklı yollarından biri olan tali acentecilikte sigorta acenteleri üzerinden işlem yaparak firmalardan komisyon alınır.

Asli kusurlar nelerdir?

Karayolları Trafik Kanunun 84. Maddesinde belirtilmiş olan hata ve kusurlara asli kusur denilmiştir. ... Bunu bir örnekle yanıtlayacak olursak sürücü araç giremez levhasının olduğu bir sokağa araçla girmiş ve bir kazaya neden olmuşsa bu durumda asli kusurlu olarak tanımlanır.

Nasaz ne demek?

(ﻧﺎﺳﺎﺯ) sıf. (Fars. olumsuzluk bildiren nā- ve sāz “sıra, düzen” ile nā-sāz) Uygunsuz, uymaz, aykırı, gayr-i muvâfık: “Meşreb-i nâsaz.” “Tâli-i nâsaz.” Bu günden ahdim olsun kimseyi hicv etmeyem ammâ / Vereydin ger icâzet hicv ederdim baht-ı nâsâzı (Nef'î'den).