Nazariye ne demek felsefe?

İçindekiler:

  1. Nazariye ne demek felsefe?
  2. Mücerret nazariye ne demek?
  3. Ilmi nazariye ne demek?
  4. Mücerred isim ne demek?
  5. Eklektik nedir felsefe kısaca?

Nazariye ne demek felsefe?

1. 2. Sistemli bir şekilde bilinen veya gözlenen olayların ifâdesi ve açıklaması olarak öne sürülmüş veya kabul edilmiş düşünceler, ifâdeler sistemi; bir bilime temel olan fikirlerin sistematik ifâdesi hâlindeki kurallar bütünü, kuram, teori: ... Adıvar).

Mücerret nazariye ne demek?

Mücerret nazariye ne demek? 1. Uygulamaya bağlı olmayan, düşünce alanında kalan soyut bilgi: Benim mücerret nazariyelerime karşı muârızlarımın müptezel teşbihler ve müşahhas delillerle müdâfaa ettikleri tez bu câhil efkârıumûmiyeyi aldatabilirdi (Peyâmi Safâ).

Ilmi nazariye ne demek?

Bilgi teorisi, yani ilim nazariyesi bilgi kapsamı içine giren bütün ilimIerin temelidir. Onların ~emeııendirilmesinj, derecelerini ve değerleri- ni ortaya koymağa çalışır. Herkesin bilgisinin türünü, güvenilirliğini ve seviyesini bildirir.

Mücerred isim ne demek?

Mücerret kelimesinin ilk anlamı soyuttur. İkinci anlamı ise katışık ve karışık olmayandır. Son anlamı ise evlenmemiş bekar olan kimsedir.

Eklektik nedir felsefe kısaca?

Eklektizm, TDK'daki karşılığıyla 'seçmecilik' demektir. Yunanca 'eklektos' yani seçilmiş kelimesinden türetildiği varsayılan eklektizm, felsefeden sanat ve psikolojiye, çeşitli dallarda kendisine yer bulmuş bir kavramdır. Farklı öğelerin bir araya getirilmesi ve yeni bir tasarım oluşturulmasını ifade eder.