KPSS P1 puan türü ne demek?

İçindekiler:

  1. KPSS P1 puan türü ne demek?
  2. KPSSP1 ne işe yarar?
  3. P10 ve p121 ne demek?
  4. Dikap kpss hangi puan türü?

KPSS P1 puan türü ne demek?

KPSS P1 PUAN HESAPLAMA Bu puan türü sadece Genel Yetenek – Genel Kültür testi baz alınarak hesaplanır. KPSSP1 puanının hesaplanmasında Genel Yetenek testi % 70, Genel Kültür testi ise % 30 etkilidir. + 40= KPSSP1 puanınız.

KPSSP1 ne işe yarar?

KPSS P1 Nedir? KPSS P1 puan türü üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren lisans bölümlerinden mezun olanları ilgilendirir. Kamu Personeli Seçme sınavında Genel Yetenek ve Genel Kültür testleri ilk oturum üzerinden gerçekleşmektedir. ... Bununla beraber Genel Kültür puanları yüzde 0.30 üzerinden hesaplanır.

P10 ve p121 ne demek?

P10 puan türü nedir? Eğitim fakültelerinden mezun olan lisans mezunu adayların öğretmenlik tercihlerinde kullandıkları puan türüdür. GK + GY + Eğitim bilimleri bileşenleri ile hesaplanmaktadır. Eğitim Bilimleri: 0,40 Bu puan türü de p121 gibi bir yıl geçerli olmaktadır.

Dikap kpss hangi puan türü?

Eğitim fakültelerinden mezun olan lisans mezunu adayların öğretmenlik tercihlerinde kullandıkları puan türüne denilmektedir. Bu puan türü GK + GY + Eğitim bilimleri + Öğretmen Alan Bilgisi Testi bileşenlerinden oluşur. P121 puan türü 1 yıl geçerlidir.