Mavi Hat nedir?

İçindekiler:

  1. Mavi Hat nedir?
  2. OKSB Mavi Hat nedir?
  3. Onaylanmış kişi kimdir?
  4. Gümrük Yeşil Hat nedir?
  5. Kırmızı hat Mavi Hat nedir?
  6. Kamil Koç mavi hat ne demek?
  7. OKSB kaç yıl geçerli?
  8. Kişi Statü Belgesi Nedir?
  9. Onaylanmış kişi statüsü nedir kimler sahip olabilir?
  10. Onaylanmış ihracatçı ne demek?
  11. Eşyanın muayenesi nedir?
  12. Kırmızı hatta düşmek ne demek?
  13. Gümrük kırmızı hat ne demek?
  14. Kamil Koç Mavi Hat nereye gidiyor?
  15. Ege hat ne demek?
  16. Onaylanmış Kişi Statü Belgesi kaç yıl geçerli?
  17. Onaylanmış Kişi Statü Belgesi kime verilir?
  18. Onaylanmış Kişi belgesine sahip girişimcilerin faydalanabileceği haklar nelerdir?
  19. Onaylanmış kişi statüsünden kimler yararlanır?
  20. Sadece evrakların kontrol edilmesi hangi hat?

Mavi Hat nedir?

Cevap: İhracatta Mavi Hat Uygulaması, Bakanlıkça belirlenen onaylanmış kişi statüsüne sahip kişilerin ihracatta yararlandığı, eşyanın çıkış işlemlerinin tamamlanmasından önce belge kontrolüne veya muayeneye tabi tutulmadığı hattır. İthalatta ise mavi hat uygulaması kaldırılmıştır.

OKSB Mavi Hat nedir?

1-Mavi Hat: Onaylanmış Kişi Statüsüne sahip kişilerin yalnızca “1000” rejim kodu ile yapılan ihracatta yararlandığı, eşyanın belge kontrolüne veya muayeneye tabi tutulmadığı hattır. ... Statü Belgesi sahibi firma fotokopi menşe yada serbest dolaşım belgesiyle gümrük vergisi ödemeden işlemlerini tamamlamaktadır.

Onaylanmış kişi kimdir?

Onaylanmış Kişi statüsü, gümrük yükümlülüklerini yerine getiren, ticari kayıtlarını genel kabul görmüş muhasebe ilkelerine uygun olarak tutan, mali yeterliliği bulunan, belli sayıda kişi istihdam eden ve belli bir dış ticaret performansına sahip firmalara, adlarına düzenlenen onaylanmış kişi statü belgesi aracılığıyla, ...

Gümrük Yeşil Hat nedir?

Yeşil Hat:Belge yada fiziki kontrolün yapılmadığı hattır. Mavi Hat için , gümrük idaresine başvuru yapılırken,Yeşil Hat'ta gümrük idaresine fiziki olarak başvuru yapmadan direkt olarak Bilge Sistemi üzerinden hat sorgusu yapılabilmekte ve işlemler tamamlanabilmektedir.

Kırmızı hat Mavi Hat nedir?

Daha önce mavi hat eşyanın ve eşyaya ilişkin belgelerin sonradan kontrol edildiği hat olarak tanımlanıyordu. Şimdi ise belge kontrolü ve muayenenin yapılmadığı hat olarak tanımlanıyor. ... · Kırmızı hat; eşyanın muayenesi ile birlikte belge kontrolünün de yapıldığı hattır.

Kamil Koç mavi hat ne demek?

Mavi Hat adı verilen özel hatlarda “Business Class” konforuyla hizmet verileceği belirtildi. Kamil Koç'un Mavi Hat Ege Hat için özel olarak tahsis ettiği Mercedes Tourismo otobüsler, dış tasarımlarıyla da dikkat çekecek ve hemen fark edilecek.

OKSB kaç yıl geçerli?

OKSB 2 yıl geçerlidir ve bu süre tamamlanmadan önce başvurulması halinde belge yenilenir.

Kişi Statü Belgesi Nedir?

Onaylanmış Kişi statüsü, gümrük yükümlülüklerini yerine getiren, ticari kayıtlarını genel kabul görmüş muhasebe ilkelerine uygun olarak tutan, mali yeterliliği bulunan, belli sayıda kişi istihdam eden ve belli bir dış ticaret performansına sahip firmalara, adlarına düzenlenen onaylanmış kişi statü belgesi aracılığıyla, ...

Onaylanmış kişi statüsü nedir kimler sahip olabilir?

Onaylanmış Kişi Statü Belgesi kısa adıyla OKSB, Gümrük Mevzuatına göre yapılan işlemlerde kolaylık ve basitleştirilmiş işlem sağlayan bir belgedir. OKSB belgesi almak için kısaca 2 (iki) yıldır şirketinizin faaliyette olması, 30 (Otuz) çalışanı olması ve 1 (Bir) Milyon USD tutarında ihracat yapmış olmanız yeterlidir.

Onaylanmış ihracatçı ne demek?

İhracatta yerinde gümrükleme, basitleştirilmiş işlem kapsamında A.TR dolaşım belgesi düzenleme ve vize etme, eşyanın kıymetine bakılmaksızın fatura beyanı/EUR1 ve EUR.MED fatura beyanı düzenleme gibi işlemlerin onaylanmış kişi statüsü verilen dış ticaret erbabı tarafından yapılabilmesine Onaylanmış ihracatçı statüsü ...

Eşyanın muayenesi nedir?

Tam muayene: Eşyanın bütün kaplarının açılarak muayene edilmesidir.(Eşyanın kimyevi tahlili gerekiyorsa yapılmalıdır.) Kısmi muayene: Eşyayı temsil etmeye yetecek sayıda kabın açılarak muayene edilmesidir. Haricen muayene: Kapların açılmayarak sadece dıştan muayene edilmesidir.

Kırmızı hatta düşmek ne demek?

Mavi Hat: Gümrüğe sunulan malın belge veya fiziki kontrolü yapılmaz. ... Kırmızı Hat: Yapılan risk değerlendirmesine göre, Kırmızı Hat'a düşen bir gümrük beyannamesine ait mal, ilgili muayene memuru tarafından ayrıntılı bir incelemeye tabi tutulur. Gerek görüldüğü durumlarda, malın tartımı ve sayımı yapılır.

Gümrük kırmızı hat ne demek?

Gümrük beyanınız gümrük idaresi tarafından dört şekilde kontrol edilir: Kırmızı Hat Kontrolü: Hem gümrük beyanı ve ekli belgeler kontrol edilir, hem de eşyanın fiziki muayenesi yapılır. Sarı Hat Kontrolü: Yalnızca eşyaya ilişkin gümrük beyannamesi ve ekli belgelerin doğruluğu ve birbiriyle uygunluğu kontrol edilir.

Kamil Koç Mavi Hat nereye gidiyor?

Mavi Hat'la İstanbul-Ankara artık daha yakın Kamil Koç'un yeni filosu da 2+1 koltuk düzeniyle yolcularına “Business Class” konforuyla seyahat imkanı verecek.

Ege hat ne demek?

Kamil Koç'un yeni filosu, 2+1 koltuk düzeniyle yolcularına “Business Class” konforuyla seyahat imkanı veriyor. Ege Hat otobüsleri koltuk arası bardak tutucuları ve saklama gözleri, geniş bagaj rafları ile de gözalıcı! ... Ege Hat ile yolculuklar artık “hiç bitmesin” diyeceğiniz bir tatile dönüşüyor.

Onaylanmış Kişi Statü Belgesi kaç yıl geçerli?

Yetkilendirilmiş yükümlü sertifikası süresiz olarak düzenlenmekte olup koşulların karşılanmaya devam edip etmediği periyodik kontrollerle incelenirken, onaylanmış kişi statü belgesinin geçerlilik süresi 2 yıldır ve süre sonunda güncellenmesi gerekir.

Onaylanmış Kişi Statü Belgesi kime verilir?

OKSB (Onaylanmış Kişi Statü Belgesi), Onaylanmış Kişi Statüsü almaya hak kazanan kişilere verilen belgedir. Türkiye Gümrük Bölgesinde yerleşik ve en az iki yıldır faaliyette bulunan firmaların OKSB sahibi olabilmesi için koşullar aranan koşullar “genel koşullar” ve “özel koşullar” olmak üzere ikiye ayrılmıştır.

Onaylanmış Kişi belgesine sahip girişimcilerin faydalanabileceği haklar nelerdir?

OKSB FAYDALARI
  • a) Orijinal fatura.
  • b) A.TR dolaşım belgesi.
  • c) Menşe ispat belgeleri.
  • d) Ödeme şekli gereği ibrazı gereken navlun makbuzu ve sigorta poliçesi.
  • e) İşlenmiş tarım ürünlerinin serbest dolaşıma sokulması halinde ibrazı gereken işlenmiş tarım ürünleri analiz sonuç raporu.

Onaylanmış kişi statüsünden kimler yararlanır?

(1) Gümrük Yönetmeliğinin 23 ve 24 üncü maddelerinde belirlenmiş koşulları sağlayan, gümrük mevzuatına göre Türkiye Gümrük Bölgesinde yerleşik gerçek ve tüzel kişilere, gümrük mevzuatı kapsamında belirlenen basitleştirilmiş usuller, uygulama ve yetkilerden yararlanmak üzere onaylanmış kişi statüsü tanınır.

Sadece evrakların kontrol edilmesi hangi hat?

Daha önce mavi hat eşyanın ve eşyaya ilişkin belgelerin sonradan kontrol edildiği hat olarak tanımlanıyordu. Şimdi ise belge kontrolü ve muayenenin yapılmadığı hat olarak tanımlanıyor.