Enez Hangi plaj?

İçindekiler:

  1. Enez Hangi plaj?
  2. Edirne Keşan hangi denize bağlı?
  3. Erikli Plajı nasıl gidilir?
  4. Keşan Denizi hangi deniz?
  5. Kırklareli hangi denize kıyısı var?
  6. Trakya hangi denize bağlı?
  7. Enez Ege Denizi mi?
  8. Keşan Erikli Nerede Kalınır?

Enez Hangi plaj?

Enez Pırlanta Plajı Enez merkeze en yakın plaj olarak bilinen Pırlanta plajı merkeze yaklaşık 6 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Enez Limanı'na oldukça yakın bir mesafede yer alan bu plaj halk plajı olarak bilinmektedir.

Edirne Keşan hangi denize bağlı?

Ege Denizi'nin kuzeydoğusunda yer alan Saros Körfezi'ni, güney ve doğusundan Çanakkale ilinin Gelibolu ve Eceabat ilçeleri, kuzeyini ise Edirne ilinin Keşan ve Enez ilçeleri çevreler.

Erikli Plajı nasıl gidilir?

Erikli'ye E-5 Karayolu'nu takip ederek veya TEM'den giderek ulaşabilirsiniz. TEM Otoyolu'ndan giderseniz arabanızı Edirne istikametine doğru sürmeniz gerekiyor. Daha sonra Mahmutbey gişelerinden girip Kınalı ayrımında otobandan çıkıyorsunuz.

Keşan Denizi hangi deniz?

Ve iddia şudur ki; Saroz Körfezi dünya üzerinde kendi kendini temizleyen 3 denizden biridir. Ege Denizi'nin kuzeydoğusunda yer alan Saros Körfezi'ni, güney ve doğusundan Çanakkale ilinin Gelibolu ve Eceabat ilçeleri, kuzeyini ise Edirne ilinin Keşan ve Enez ilçeleri çevreler.

Kırklareli hangi denize kıyısı var?

Kırklareli, yaklaşık 50 km' lik doğal bir kumsala sahiptir. Plajların en önemlileri Kıyıköy, İğneada ve Kastros'tur. Karadeniz'e egemen, kayalık bir zemin üzerinde bulunan Kıyıköy Beldesi, tabiat harikası iki doğal sit arasında bulunmaktadır.

Trakya hangi denize bağlı?

Tekirdağ, Marmara Bölgesi'nin kuzeyinde yer alır. Trakya bölgesinde bulunan illerden biridir. Tekirdağ; doğudan İstanbul, kuzeyden Kırklareli, batıdan Edirne, güney-batıdan Çanakkale, güneyden Marmara Denizi ile çevrilidir.

Enez Ege Denizi mi?

Eskiçağda Ainos adını taşıyan Enez, Ege Denizinin kuzey sahilinde ve Meriç (antik Hebros) nehrinin denize döküldüğü sahada, denizden 25 metre yükseklikte, orta miyosen devrine ait sarp, kalker bir yarımadanın üzerinde kurulmuş çok eski ve tarihi bir şehirdir.

Keşan Erikli Nerede Kalınır?

  • Erikli Sığınak Butik Otel.
  • Erikli Otel.
  • Merioğlu Apart.
  • Akbaba Çifliği.
  • Ödül Pansiyon.
  • İşçimen Hotel.