Kadastral yol nasıl Açtırılır?

İçindekiler:

  1. Kadastral yol nasıl Açtırılır?
  2. Kadastral yol ne demek?
  3. Kadastral yol olmayan tarlaya yol nasıl alınır?
  4. Yol geçit hakkı davası ne kadar sürer?
  5. Tarlaya ev yapmak için nereden izin alınır?
  6. 5 dönüm üzeri tarlaya ev yapılır mı?

Kadastral yol nasıl Açtırılır?

Peki, kadastro yolu nasıl açılır? Kadastro yolunun açılması; Medeni Kanuna göre yola cephesi olan komşu parsellerden geçit hakkı alarak yola cephe sağlanabiliyor. Geçit hakkı komşu parsellerin malikleri ile anlaşarak alınabileceği gibi anlaşamama durumunda mahkeme kararı ile de alınabiliyor.

Kadastral yol ne demek?

Kadastral yol, imar planı olmayan bölgelerde kadastro haritalarındaki kimsenin mülkiyetinde olmayan alanlar oluyor. ... İmar Kanunu ve ilgili yönetmelik hükümlerine göre kadastro parsellerinde yapılan uygulamalarda yeni oluşan imar parsellerinin yola cephesinin bulunması gerekiyor.

Kadastral yol olmayan tarlaya yol nasıl alınır?

Yola cephesi olan komşu parsellerden geçit hakkı alarak yola cephe sağlanabiliyor. Geçit hakkı komşu parsellerin malikleri ile anlaşarak alınabileceği gibi anlaşamama durumunda mahkeme kararı ile de alınabiliyor. Bu iki durumda da geçit hakkının tapuya tescil edilmesi gerekiyor.

Yol geçit hakkı davası ne kadar sürer?

Geçit hakkı davası ne kadar sürer sorusuna net bir cevap vermek mümkün olmamakla birlikte mahkemenin yoğunluğuna göre en fazla bir yıl içerisinde geçit hakkı davaları karara bağlanabilmektedir. Önemli olan mahkemenin gerekli delilleri toplayarak davayı karar aşamasına getirmesidir.

Tarlaya ev yapmak için nereden izin alınır?

Tarlaya ev yapmak için izin belgesinin nereden alınacağı da bir merak konusudur. Tarlaya ev yapmak için izin alınan kurumlar tarlanın bulunduğu bölgenin belediyesidir. İkametgah adresiniz ve arazinin kayıtlı olduğu belge ile birlikte doğrudan belediyeye başvurabilir ve izin belgesi alabilirsiniz.

5 dönüm üzeri tarlaya ev yapılır mı?

Buna örnek verecek olursak, 5 dönüme yakın tarlası olan bir kişi tarlasının 100 metrekareye kadar konut yapabilir. Bu tarla üzerine prefabrik yapı da olabilirdi ancak bu kurallara bakıldığında sadece 5.000 metrekare ve altında olan tarlalara herhangi bir yapı yapmak mümkün olmuyor.