Lise mezunu üniversite okuyabilir mi?

İçindekiler:

  1. Lise mezunu üniversite okuyabilir mi?
  2. AÖL de zorunlu dersler bitince ne olur?
  3. AÖL krediler 170 Düşecek mi?
  4. 170 kredi ile mezun olunur mu?

Lise mezunu üniversite okuyabilir mi?

Lise mezunu olan ve gerekli şartları taşıyan her adayın Anadolu Üniversitesi Açık öğretim fakültesine başvurma olanağı mevcuttur. Zaten eğitim hakkı Anayasal bir hak olduğundan kimsenin bunu engelleme yada ortadan kaldırma yetkisi yada gücü bulunmamaktadır.

AÖL de zorunlu dersler bitince ne olur?

Bir dönemde sınavına girilip başarısız olunan zorunlu ders, izleyen dönemde yeniden verilir. Ortak zorunlu derslerden üç kez sınava girip de başarısız olan öğrenciler bu derslerden muaf olur ( Türk Dili Edebiyatı, Dil ve Anlatım dersleri hariç). Yani bu dersi alma zorunluluğu kalkar.

AÖL krediler 170 Düşecek mi?

Yani açık öğretim lisesinde krediler 170′ e düşerse 2020-2021 eğitim öğretim yılı 1. dönem sınavından itibaren geçerli olacak. ... Kredilerin düşürülmesi durumunda 5-6 Aralık 1. dönem sınavına giren öğrenciler 170 krediyi doldurdukları taktirde ve diğer mezuniyet şartlarını sağlayarak mezun olabilecekler.

170 kredi ile mezun olunur mu?

AÖL KAÇ KREDİYLE MEZUN OLUNUR? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin 170 krediyle mezun olabileceklerini bildirdi. Açık Öğretim Lisesi'nde okuyan öğrenciler 8 dönem sonunda AÖL mezuniyet kredisine ulaştığında diploma alabiliyor.