Direkt ve endirekt ne demek?

İçindekiler:

  1. Direkt ve endirekt ne demek?
  2. Endirekt sistem nedir?
  3. Endirekt olarak ne demek?
  4. Endirekt personel nedir?
  5. 720 hesap nasıl çalışır?
  6. Üretilen malın maliyeti nedir?

Direkt ve endirekt ne demek?

Direkt Giderler: Belirli bir mamul veya hizmetin üretim maliyetine doğrudan doğruya herhangi bir dağıtım anahtarı kullanmadan yüklenebilen giderlerdir. Endirekt Giderler: Belirli bir mamul veya hizmetin üretim maliyetine doğrudan doğruya yüklenemeyip, birtakım dağırım ölçüleri yardımı ile yüklenebilen giderlerdir.

Endirekt sistem nedir?

Endirekt satın alma, günlük ihtiyaçlarınızı karşılamak ve günlük işlerinizi yapmanıza olanak tanıyan satınalmalardır. Ofis malzemeleri, demirbaşlar, seyahat, ofis mobilyaları veya çeşitli ekipmanlar için yaptığınız harcamalar endirekt satınalma olarak adlandırılmaktadır.

Endirekt olarak ne demek?

Endirekt tanımı, anlamı: Dolaylı : Doğrudan doğruya olmayan, dolayısıyla olan, vasıtalı, bilvasıta, endirekt.

Endirekt personel nedir?

1. Üretim maliyetine doğrudan yüklenemeyen ve direkt işçilik dışında kalan işçilik. 2. Üretim fonksiyonu ve bu fonksiyonun devamı yönünden esas olmakla birlikte doğrudan üretim maliyetine girmeyen ya da bir başka ifadeyle üretilen mamullerle ilişkisi doğrudan kurulamayan işçilik.

720 hesap nasıl çalışır?

720 DİREKT İŞÇİLİK GİDERLERİ HESABI 720 Direkt İşçilik Giderleri Hesabının İşleyişi: Dönem içinde esas üretim gider yarinde çalışan işçilere ait direkt işçilik giderleri tahakkuk ettikçe bu hesaba borç yazılır. Dönem sonlarında hesap 721 Direkt İşçilik Giderleri Yansıtma Hesabı ile karşılaştırılarak kapatılır.

Üretilen malın maliyeti nedir?

Satılan Malın Maliyeti Nedir? Satılan malların maliyeti (SMM), bir şirkette satılan malların üretimine atfedilebilen doğrudan maliyetleri ifade eder. Bu meblağ, malın yaratılmasında kullanılan malzemelerin maliyetini ve malın üretilmesi için kullanılan doğrudan işgücü maliyetlerini içerir.