Özet başlığı nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. Özet başlığı nasıl yazılır?
  2. Seminer konusu nasıl belirlenir?
  3. Seminer dersi nedir?
  4. Seminer bölümleri nelerdir?
  5. Yüksek lisans seminer ne zaman başlıyor?

Özet başlığı nasıl yazılır?

1. Başlığın belirlenmesi

  1. Başlıklarda kimyasal formül, patentli isimler ve jargon kullanmayın.
  2. Cümle formunda, yargı bildiren bir başlıktan kaçının.
  3. Başlığın tümünü büyük harfle yazmayın. Genel kabul gören kullanım; sadece ilk harf ile özel ve bilinen kısaltmaların büyük harfle yazılması şeklindedir.

Seminer konusu nasıl belirlenir?

SEMİNER DERSİ UYGULAMA ESASLARI 3- Seminer konusu ilgili öğrenci ve Enstitü Yönetim Kurulu kararıyla atanan danışman tarafından belirlenir. Seminer konusu, dersin alındığı dönemin ilk dört haftası içerisinde belirlenir. Sekizinci haftada taslak rapor danışmanı tarafından incelenir ve gerekli düzeltmeleri önerilir.

Seminer dersi nedir?

Seminer dersi, ilgili anabilim dalında yetkin öğretim üyeleri tarafından verilir. Seminer dersinin başlıca amacı, yüksek lisans tezinin bilimsel kurallara uygun yazılmasını sağlayacak temel prensiplerin aktarılmasıdır. Ders kapsamında bilimsel araştırmanın esasları ve tez yazımındaki önemli konular ele alınacaktır.

Seminer bölümleri nelerdir?

Seminer, Giriş, Materyal ve Yöntem, Bulgular, Tartışma ve Sonuç, Ekler olmak üzere beş ana bölümden oluşmalıdır.

Yüksek lisans seminer ne zaman başlıyor?

1. Seminer dersi, yüksek lisans ve doktora programları çerçevesinde dönemlik olarak alınan, dönem sonunda seminer raporunun yazılı olarak teslim edilmesi ve sözlü olarak sunumu ile tamamlanan zorunlu ve kredisiz bir derstir. Seminer dersi, ikinci yarıyıldan itibaren alınır.