Deşti domates nedir?

İçindekiler:

  1. Deşti domates nedir?
  2. Susuz domates nedir?
  3. Domatesler nerede yetişiyor?
  4. Susuz domates ne zaman ekilir?
  5. Susuz domates yetişir mi?
  6. Domates en çok hangi ilde yetişir?
  7. Dünyanın en lezzetli domates nerede yetişir?
  8. Domates tohumları saksıdaki toprağa ne zaman ekiliyor?
  9. Domates hangi sıcaklıkta yetişir?
  10. Türkiye domates en çok nerede yetişir?
  11. En iyi domates nerede yetişir?
  12. En iyi domates nerenin?
  13. Fideler toprağa ne zaman ekilir?

Deşti domates nedir?

Anadolu'da yıllarca ekilen soyu muhafaza edilmiş, geleneksel koku ve tadını koruyan GDO'suz domates tohumudur. TOHUMLAR ilaçlı ve boyalı olmayıp tamamen doğal haldedir. Tohumlar kesinlikle ithal ve hibrit değildir. Anadolunun çeşitli yörelerine ait araştırma sonucu toplanmış yerli cins sebze meyve tohumlarıdır.

Susuz domates nedir?

İsrail'deki bu özel domatesler, diğer normal domateslere oranla yüzde 90 az suyla yetiştiriliyor. ... Bu domatesler, kuraklığa güçlü bir şekilde karşı koyabiliyor. Eğer biraz daha tatları, dokuları ve ürün sürekliliği iyi olsa bütün domates üreticilerin altın rüyası olacak.

Domatesler nerede yetişiyor?

Türkiye'de domates genellikle Ege, Akdeniz ve Marmara kıyılarına dağılmış durumdadır. BU bölgeler dışında Tokat ve Şanlıurfa illerinde de domates yetiştiriciliği yapılabilmektedir. Domates yetiştiriciliğinde ülkemizde ilk sırayı yaklaşık ,6 ile Antalya ili alır. daha sonra ,2 ile Bursa, %7,8 ile İzmir ili gelir.

Susuz domates ne zaman ekilir?

Fide dikimi ilkbahar don tehlikesinin tamamen kalktığı, toprak ve hava sıcaklığı 12-15 ºC' yi bulduğu zaman yapılır. Dikim genellikle tohum ekiminden yaklaşık 7-8 hafta sonradır. Dikim akşama doğru yapılmalı, fideler güneş altında bekletilmemelidir.

Susuz domates yetişir mi?

İri Deşti domates domatesin atası susuz bile yetişir. Deşti domates tohumu domatesin atası susuz bile yetişir.

Domates en çok hangi ilde yetişir?

ÜRETİMDE ANTALYA 1. SIRADA. Domates üretiminin il bazında dağılımı incelendiğinde Antalya'nın 2 milyon 410 bin tonla (yüzde 19,1) ilk sırada yer aldığı görüldü. Bu ili 1 milyon 575 bin tonla (yüzde 12,5) Bursa, 975 bin tonla (yüzde 7,7) Manisa, 945 bin tonla (yüzde 7,5) İzmir ve 941 tonla (yüzde 7,5) Mersin takip etti.

Dünyanın en lezzetli domates nerede yetişir?

Dünyanın En Lezzetli Domatesi Karacabey'de Yetişiyor Karacabey Belediyesi tarafından geçtiğimiz hafta düzenlenen ve içeriğinde yer alan çeşitli organizasyonlar sayesinde de büyük ses getiren 'Rengârenk Karacabey' etkinlikleri kapsamında açılan Ekolojik Ürünler Pazarı, katılımcıların yoğun ilgisine sahne olurken, köylü ...

Domates tohumları saksıdaki toprağa ne zaman ekiliyor?

Domates tohumu ve fidesinin ekim, dikim zamanı don tehlikesinin ortadan kalktığı zaman olan ilkbahar aylarıdır. Domates tohumunun ekiminde havanın ve toprağın ısısı çok önemlidir. Hava sıcaklığı 12 derece ile 15 derece arasında olmalıdır.

Domates hangi sıcaklıkta yetişir?

Domates bitkisi soğuk havalarda büyümesini normal veya iyi bir şekilde sürdüremez. 14 derecenin altındaki sıcaklıklarda meyve bağlamaz. Yetiştirme devresinde sıcaklık eksi 2 dereceye düştüğü zaman bitki tamamen zarar görür. Domateste normal bir gelişmenin meydana gelebilmesi için en uygun sıcaklık 15-20 derecedir.

Türkiye domates en çok nerede yetişir?

Ülkemizde Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinde 2016-2017 arasında ortalama %78 üretimi yapılmış olan domates en çok Akdeniz Bölgesi'nde üretimi yapılan bir meyvedir. Akdeniz Bölgesi'nde Ege ve Marmara Bölgesi izler. 2013 yılında Akdeniz Bölgesi üretiminin %98'i sofralık domates üretimini gerçekleştirmiştir.

En iyi domates nerede yetişir?

Ülkemizde Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinde 2016-2017 arasında ortalama %78 üretimi yapılmış olan domates en çok Akdeniz Bölgesi'nde üretimi yapılan bir meyvedir. Akdeniz Bölgesi'nde Ege ve Marmara Bölgesi izler. 2013 yılında Akdeniz Bölgesi üretiminin %98'i sofralık domates üretimini gerçekleştirmiştir.

En iyi domates nerenin?

ÜRETİMDE ANTALYA 1. SIRADA. Domates üretiminin il bazında dağılımı incelendiğinde Antalya'nın 2 milyon 410 bin tonla (yüzde 19,1) ilk sırada yer aldığı görüldü.

Fideler toprağa ne zaman ekilir?

Yeterli ve uygun şartlarda viyollerde yetiştirilen fidelerin dikimi ilkbahar don tehlikesinin tamamen kalktığı zaman yapılması gerekmektedir. Toprak ve hava sıcaklığı 12 veya 15 dereceyi bulduğu zaman yapılmaktadır. Dikim genellikle tohum ekiminden yaklaşık 7 veya 8 hafta sonrasında yapılmaktadır.