Asker olmak için nereye başvurulur?

İçindekiler:

  1. Asker olmak için nereye başvurulur?
  2. Sözleşmeli er olmak için askerlik yapmak şart mı?
  3. 31 yaşında asker olunur mu?
  4. Kimler er olur?
  5. Kaç yaşına kadar askerde kalınır?
  6. Uzman olma yaşı kaç?
  7. Sözleşmeli er fesh edebilir mi?
  8. Soźlesmeli er kimler olabilir?

Asker olmak için nereye başvurulur?

Adaylar başvurularını Kılavuzda belirtilen tarihe kadar, Milli Savunma Bakanlığının www.personeltemin.msb.gov.tr www.msb.gov.tr internet adresindeki başvuru formunu doldurarak çevrimiçi (online) olarak yapacaklardır.

Sözleşmeli er olmak için askerlik yapmak şart mı?

Kurum tarafından yayımlanan kılavuzda MSB sözleşmeli er alımı hakkında detaylar paylaşıldı. ... En az ilköğretim mezunu adayların istihdam edileceği MSB sözleşmeli er başvurusu yapmak isteyenlerin 25 yaşını bitirmemiş, askerlik hizmetine başlamaş ve tamamlamamış olmaları gerekiyor.

31 yaşında asker olunur mu?

Lisans düzeyinde mezunlar için başvuru yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibariyle 27 yaşından büyük olmamak, Lisansüstü eğitimini tamamlamış olanlar için başvuru yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibariyle 32 yaşından büyük olmamak, tıpta uzmanlık eğitimi almış olanlar için başvuru yapılan yılın ocak ayının ilk ...

Kimler er olur?

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na alınacak olan Sözleşmeli Er başvuruları kapsamında adaylarda aranan en önemli şartlar arasında 25 yaşını doldurmamış olmak aranıyor. Bunun yanı sıra en az ilköğretim mezunu olmak ve askeri okullardan hangi koşullarda olursa olsun ilişiği kesilmemiş olma şartı aranıyor.

Kaç yaşına kadar askerde kalınır?

Seferin gereği olarak lüzum görülmesi ve sağlık durumlarının elverişli olması halinde uzman erbaşlar, 60 yaşına kadar en gençlerinden başlanarak orduya alınabilecek.

Uzman olma yaşı kaç?

b. Yaş Şartı: Başvuru yapılan yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle 27 yaşını bitirmemiş olmak (Sözleşmeli er olarak görev yapanlardan, başvuru esnasında 3'üncü görev yılını tamamlamış olanlar için 29 yaşını bitirmemiş olmak.)

Sözleşmeli er fesh edebilir mi?

Ancak, ilk sözleşmeyi müteakip yapılacak sözleşmelerin süresi bitmeden, fesih talebine ilişkin sebepleri Kuvvet Komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı veya Sahil Güvenlik Komutanlığınca yönetmelikte belirtilen hizmet gerekleri ve koşullar gözetilerek uygun olduğuna karar verilen sözleşmeli erbaş ve erlerin ...

Soźlesmeli er kimler olabilir?

Başvuru süresi içerisinde askerlik hizmetine başlamamış olanlar için; En az orta öğretim (lise) ve yurt dışındaki dengi okul mezunu olmak. ... Başvuru süresi içerisinde askerlik hizmetini tamamlamış olanlar için; En az 8 yıllık ilköğretim (ortaokul) veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olmak.