Sınava nasıl kayıt olunur?

İçindekiler:

  1. Sınava nasıl kayıt olunur?
  2. Ilk kez ösym şifresi nasıl alınır?
  3. Ek Kayıtlar Ne Zaman?
  4. Üniversite sınavına girmek için nereye başvurulur?

Sınava nasıl kayıt olunur?

Başvuru, bireysel olarak internet aracılığıyla ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden (https://ais.osym.gov.tr adresinden) veya ÖSYM Başvuru Merkezlerinin birinden yapılabilir. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunan adaylar, T.C.

Ilk kez ösym şifresi nasıl alınır?

Eğer daha önceden ÖSYM sistemine tanımlı bir kaydınız yok ise yani ilk defa şifre alacaksanız Başvuru Merkezleri bulunuyor, başvuru merkezlerinden yaptığınız başvurularda adaylara ücretsiz olarak sisteme erişim için şifre veriliyor. Sonrasında size verilen şifreyi değiştirip kendi kişisel şifrenizi oluşturabilirsiniz.

Ek Kayıtlar Ne Zaman?

YKS ek tercih sonuçlarının belli olmasının ardından üniversitede bir bölüm kazanan adaylar kayıtları 4- tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 4- tarihleri arasında yapılacak.

Üniversite sınavına girmek için nereye başvurulur?

Adaylar başvurularını, tarihinden itibaren elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından yapabiliyorlar.