Kaz Dağları altın kimin?

İçindekiler:

  1. Kaz Dağları altın kimin?
  2. Alamos Gold sahibi kim?
  3. Kazdağları maden ruhsatı ne zaman verildi?
  4. Alamos Gold Kazdağlarından çekildi mi?
  5. Alamos Gold ne kadar tazminat aldı?
  6. Kaz dağlarının ismi nereden gelir?

Kaz Dağları altın kimin?

Ruhsat sahibi Alamos Gold ve onun Türkiye'deki yüzü Doğu Biga Madencilik'in acelesinin, Kirazlı bölgesinde orman/doğal yaşam katliamı gerçekleştirerek dört ayda 195 bin ağacı katletmesinin nedeni de anlaşılıyor. Kirazlı bölgesindeki altın madeni ruhsatlarının 32 yıl öncesine uzanan karışık ve karmaşık bir hikâyesi var…

Alamos Gold sahibi kim?

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su John McCluskey, şirketin Türkiye'ye 2010 yılında yatırıma başladığını ifade ederek, “10 yıllık çabamıza, 250 milyon doların üzerindeki yatırıma ve madeninin inşa ve işletmesi için gereken tüm izinleri almış olmamıza rağmen daha önce emsali görülmemiş bir şekilde faaliyetlerimiz ...

Kazdağları maden ruhsatı ne zaman verildi?

Alamos Gold'un 2009'da aldığı ve 'da başlayan ruhsat hukukunun 'da bittiği hatırlatılarak, "Otuz yıldır bu madeni çıkarmayı bekliyoruz' söylemi doğru değildir.

Alamos Gold Kazdağlarından çekildi mi?

Alamos Gold'un gidişi Alamos Gold'un Türkiye ayağı Doğu Biga Madencilik'in Genel Müdürü Ahmet Şentürk ise “Kazdağları'ndan hiçbir yere gitmiyoruz, 60 yıllık ruhsat hakkımız var, Türkiye Cumhuriyeti'ne söz verdiğimiz gibi yerin altındaki madeni çıkaracağız” ifadelerini kullanmıştı.

Alamos Gold ne kadar tazminat aldı?

Kazdağları'nda kurmaya çalıştığı altın madeni nedeniyle bölgede protesto gösterilerine yol açan ve madeni kurması için gerekli izinleri yenilenmeyen Kanadalı madencilik şirketi Alamos Gold Türkiye'den 1 milyar dolar tazminat istedi.

Kaz dağlarının ismi nereden gelir?

Efsaneye göre; “İda” adını “İdaios”tan alır. “İda” adı, Anadolulu sair Homeros'a göre “Bin pınarlı, çok pınarlı, hayvanı ve bitkisi bol olan yer” demektir. Yunanlılar döneminde Kazdağı'na “İda-Ilyeda” ve doruguna da “Ayda” denilmektedir. ... Iste bunedenle de İda Dağı'nın adı Kaz Dağı olmustur.