Memurlara yemek yardımı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Memurlara yemek yardımı nasıl yapılır?
  2. Memurlara yemek parası veriliyor mu?
  3. Yiyecek yardımı nedir?
  4. Memur giyim yardımı ne zaman ödenecek?

Memurlara yemek yardımı nasıl yapılır?

Madde 3 – (Değişik fıkra: 17-2017/11180 K.) Yiyecek yardımı sadece yemek verme şeklinde yapılır. Bu yardım, nakten veya kupon, kart, fiş, bilet ya da bu mahiyette bir ödeme aracı verilmek suretiyle yapılamaz. Yiyecek yardımı haftalık çalışma süresi 40 saati aşmayan yerlerde öğle yemeği olarak verilir.

Memurlara yemek parası veriliyor mu?

Memurlardan 2021'de 1,59-6,42 lira, sözleşmeli personelden 1,93-7,69 lira öğle yemeği bedeli tahsil edilecek. Hazine ve Maliye Bakanlığının Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği Uygulama Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlandı. ... Yemek bedelinin bütçeden karşılanamayan kısmı personelden alınacak.

Yiyecek yardımı nedir?

Gıda yardımı ihtiyaç sahibi maddi durumu kötü olan kişilere yapılan tek seferlik yada düzenli yardımlardan biridir. Gıda yardım parası almak için alo 144 sosyal yardım hattını arayabileceğiniz gibi İl ve İlçe belediyelerin resmi internet sitelerine başvuruda bulunabilirsiniz.

Memur giyim yardımı ne zaman ödenecek?

a) Kışlık kıyafete ait giyecek eşyaları Eylül-Ekim aylarında, b) Yazlık kıyafete ait giyecek eşyaları Nisan-Mayıs aylarında, c) Mevsimle ilgili olmayan giyecek eşyaları ise Nisan-Mayıs aylarında, verilir.