Faselya tohumu ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Faselya tohumu ne işe yarar?
  2. Faselya ne zaman ekilir?
  3. Arı otu hangi mevsimde ekilir?
  4. Arı otu çiçeği nedir?
  5. Arı otu kaç günde çıkar?
  6. Arı otu tohumu kaç lira?
  7. Faselya kac gunde cicek acar?
  8. Arılar hangi otu sevmez?
  9. Ballı bitkiler nelerdir?
  10. Arılar ne kokusuna gelmez?
  11. Arı en çok hangi bitkiden bal alır?

Faselya tohumu ne işe yarar?

Arı otu tohumu diğer bir adı ile faselya olarak bilinmektedir. Arıların doğada nektar bulamadığı dönemlerde bu tohumu ekerek arıların nektar getirmesini sağlayabilirsiniz. Farklı dönemlerde ekmeniz durumunda çiçeğinden daha fazla faydalanabilirsiniz. ... 1 dekar arı otu merasından 50-80 kg çok kaliteli bal üretilir.

Faselya ne zaman ekilir?

Ekim Zamanı Tavsiyesi: Senede 3 defa ekim yapılması tavsiye ediliyor. İlkbaharda ve doğada çiçeklenmenin bitmesinden önce yani haziran-temmuz aylarında ekimi tavsiye ediliyor. Arıcılıkta bal üretimi olarak ve hayvancılıkta yem bitkisi olarak kullanılmaktadır. 60-100 cm boylanma yapar. Arı otu tek yıllık bitkidir.

Arı otu hangi mevsimde ekilir?

Çukurova Bölgesinde sonbaharda ekilen arıotu, kış ayları boyunca gelişme göstermekte ve nisan ayı başından itibaren çiçeklenmeye başlamaktadır. Arı otunun ekim zamanı Çukurova Bölgesi ve Akdeniz sahil kuşağında rakımı 500 metreye kadar olan yerlerde sonbaharda eylül-kasım ayları arasıdır.

Arı otu çiçeği nedir?

Arı otu bitkisi, senede üç defa ekimi yapılabilen bir bitki olmaktadır. Arılar için önemli bir besin ve polen kaynağı olan bu bitki arı yetiştiriciliği yapanlar tarafından ekilmektedir. Toprak seçiciliği olmayan bu bitki her türlü toprakta yetişmektedir. Arı otu bitkisi tek yıllık olan bitkiler arasında olmaktadır.

Arı otu kaç günde çıkar?

Arıotu Yetiştiriciliği Çiçeklenme süresi iklim ve çeşit gibi pek çok faktöre bağlı olarak değişmekle birlikte, bir bitki için yaklaşık 1 ay, bir tarla için ise 1.5-2 ay olmaktadır.

Arı otu tohumu kaç lira?

Arı Otu Tohumu 500 g Fiyatı 36,99 TL.

Faselya kac gunde cicek acar?

Polen verimi dekardan 15 kg'dır. Arı otu ekiminden sonra 1 ayda çiçeklenmeye başlar. Çiçeği üzerinde 4-5 ay kalır.

Arılar hangi otu sevmez?

İdris otu, kekik ve okaliptus bitkileri. Bu bitkilerden gelen aromalar doğal olarak eşek arılarını uzak tutar.

Ballı bitkiler nelerdir?

Genellikle nitelikli nektar veren bitkilerdir ve arıcılık için büyük önem taşırlar. Bunların pek çok türleri vardır. En önemlileri; kekik, adaçayı, taş yoncası, hindiba, ballıbaba, korunga, lavanta, muhabbet çiçeği, nane, fiğ ve diğer türlerdir.

Arılar ne kokusuna gelmez?

Nane : Arılar nanenin keskin kokusundan pek hoşlanmazlar ve yaklaşmazlar. Özellikle taze naneden bahsediyoruz tabii ki. Tarçın : Tarçını kamp yapacağınız alanın etrafına serperseniz arılarda biraz korunmuş olursunuz. Tarçın kokusu arıların pek sevdiği birşey değil.

Arı en çok hangi bitkiden bal alır?

Bu verilerden yola çıkılarak bal arılarının en çok tercih ettiği bitkiler de saptanmıştır. Bunların içerisinde kolza, arıotu, ayçiçeği, ballıbaba, akasya, kestane, yonca, kekik, geven, adaçayı, üçgül, korunga, papatyagiller, gülgiller gibi bitkiler ön sırada yer almaktadır(1).