Özel motorlu taşıt Sürücüleri Kurslarında günlük kaç saatten fazla teorik ders yapılamaz?

İçindekiler:

  1. Özel motorlu taşıt Sürücüleri Kurslarında günlük kaç saatten fazla teorik ders yapılamaz?
  2. Özel motorlu taşıt sürücü kurslarında kursiyerlere verilen dersler nelerdir?
  3. Öğretmen sürücü kursunda ders verebilir mi?
  4. Sürücü kurslarını kim denetler?
  5. Sürücü eğitmenliği belgesi nasıl alınır?
  6. Trafik ve çevre bilgisi dersi kaç saat?
  7. Devlet memuru özel sürücü kursunda ders verebilir mi?
  8. Devlet memuru halk eğitimde kurs verebilir mi?

Özel motorlu taşıt Sürücüleri Kurslarında günlük kaç saatten fazla teorik ders yapılamaz?

Bu kursa devam edenlere kurs müdürlüğünce belirtilen eğitimi aldıklarına dair belge verilir. (4) Kurslarda günde 2 saatten az 6 saatten fazla teorik ders yapılamaz. Direksiyon eğitimi dersleri her bir kursiyer için ayrı ayrı olmak üzere günde 2 saatten fazla yapılamaz.

Özel motorlu taşıt sürücü kurslarında kursiyerlere verilen dersler nelerdir?

MADDE 16 – (1) Kurslarda; trafik ve çevre, ilk yardım ve araç tekniği dersleri (Ek ibare: RG-5/12/2015-29553) ile trafik adabı dersi teorik, direksiyon eğitimi dersi uygulamalı olarak yapılır. Teorik derslerin eğitimi tamamlandıktan sonra direksiyon eğitimi dersine başlanır.

Öğretmen sürücü kursunda ders verebilir mi?

Yani yukarıdaki iki tanımdan da anlaşılacağı üzere okul farklı sürücü kursu farklıdır. Bu nedenle kanun öğretmenlerin sadece okulda çalışmasına izin verir. Bunların dışında bir öğretmenin herhangi bir yerde ücretli olarak çalışmasını yasaklamıştır.

Sürücü kurslarını kim denetler?

Yönerge değişikliğiyle, direksiyon eğitimi dersi uygulama sınavında sınav sürecini kontrol ve denetleyen maarif müfettişleriyle birlikte il milli eğitim müdür yardımcıları ve şube müdürlerine de sınavlarda kontrol ve denetim görevi yapacak.

Sürücü eğitmenliği belgesi nasıl alınır?

Direksiyon eğitimi öğreticiliği kursuna giderek bulunduğunuz şehirdeki sürücü kurslarıyla anlaşarak eğitim verebilirsiniz. Bu kurslara katıldığınızda Trafik, Sağlık, Motor ve Direksiyon Öğreticiliği sertifikası alabilirsiniz.

Trafik ve çevre bilgisi dersi kaç saat?

Madde7 – (1) Bütün sertifika sınıflarında trafik ve çevre dersi 16, ilk yardım dersi 8, araç tekniği dersi 6 ve trafik adabı dersi 4 saat teorik olarak verilir.

Devlet memuru özel sürücü kursunda ders verebilir mi?

Memurların özel motorlu taşıtlar kursunda ders vermesi 5580 sayılı yasanın 8. maddesi uyarınca özel motorlu sürücü kurslarında ders saat ücreti karşılığında çalışma; 657 sayılı yasanın 'Ticaret ve Diğer Kazanç Getirici Faaliyetlerde Bulunma Yasağı' başlıklı 28. maddesindeki yasaklama kapsamında olmamakla birlikte, ...

Devlet memuru halk eğitimde kurs verebilir mi?

Yukarıda yer verilen hüküm ve açıklamalar çerçevesinde; Devlet memuru olarak görev yapan personele, aldığı lisans eğitimi doğrultusunda Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen YKS hafta sonu kursunda, 657 sayılı Kanunun 89 uncu maddesi kapsamında ders görevi verilebileceği değerlendirilmektedir.