Hozan Dino nere?

İçindekiler:

  1. Hozan Dino nere?
  2. Hozan Dino neden sürgün edildi?
  3. Hozan Dino Kimdir Nereli?
  4. Dino aslen nereli?
  5. Kürt sanatçı Dino kimdir?
  6. Kürt sanatçı seyitxan nereli?

Hozan Dino nere?

DUVAR - Kürt sanatçı Hozan Dino 22 yıldır yurtdışında yaşıyor. PKK ile AK Parti arasında başlatılan barış süreci döneminde 2014 yılında Türkiye'ye gelen Hozan Dino, bir süre Türkiye'de yaşadıktan sonra tekrar Hollanda'ya gitti.

Hozan Dino neden sürgün edildi?

Türkiye'de kaldığı yıllarda defalarca gözaltına alınan, 1990'lı yıllarda hakkında Kürtçe müzik yaptığı için hakkında açılar davalar nedeniyle 17 yıl önce yurtdışına giderek Hollanda'ya yerleşmek zorunda kalan sanatçı Hozan Dino ( Yusuf Şahin ), 17 yıl aradan sonra Türkiye'ye döndü.

Hozan Dino Kimdir Nereli?

Sürgündeki Kürt sanatçı Hozan Dino 17 yıllık hasretten sonra ülkeye geri döndü. Asıl adı Yusuf Şahin olan 1969 Ardahan doğumlu olan Hozan Dino 1998'de Türkiye'den ayrılmak zorunda kalmış Hollanda'ya iltica etmişti.

Dino aslen nereli?

İlk yılları ve öğrenim hayatı 'te İstanbul'da doğdu. Divân-ı Muhasebât Müdürü Rasih Bey ile müzik ve edebiyatla ilgili bir hanım olan Saffet Hanım'ın oğlu olan Abidin, ailenin beşinci çocuğu idi. Doğduğu yıl ailesi Cenevre'ye, ardından Fransa'ya yerleştiğinden çocukluğu Avrupa'da geçti.

Kürt sanatçı Dino kimdir?

Sürgündeki Kürt sanatçı Hozan Dino 17 yıllık hasretten sonra ülkeye geri döndü. Asıl adı Yusuf Şahin olan 1969 Ardahan doğumlu olan Hozan Dino 1998'de Türkiye'den ayrılmak zorunda kalmış Hollanda'ya iltica etmişti. Hakkındaki davalardan beraat ederek Türkiye'ye dönen Hozan Dino'yu ailesi ve sevenleri karşıladı.

Kürt sanatçı seyitxan nereli?

Seyîdxan Kurij, Bingöl'ün merkez mahallesine bağlı Kur köyünde dünyaya gelmiştir. İlkokul ve lise eğitimini Elazığ'da tamamlamıştır.