Türkiye'nin bitki örtüsü bakı koşullarından etkilenir mi?

İçindekiler:

  1. Türkiye'nin bitki örtüsü bakı koşullarından etkilenir mi?
  2. Türkiye'de bitki örtüsü neden çeşitlidir?
  3. Maki hangi bölgemizde sık görülen bir bitki örtüsüdür?
  4. Hangi özelliğe sahip yerlerde bitki örtüsünün gelişmesi daha zordur?
  5. Hangi özelliğe sahip olan yerlerde bitki örtüsünün gelişmesi daha kolay?
  6. Ankaranin iklim özellikleri nelerdir?
  7. Maki nasıl bir bitki örtüsüdür?
  8. İklim çeşitliliği neye bağlıdır?

Türkiye'nin bitki örtüsü bakı koşullarından etkilenir mi?

Çok yüksek dağlarda, zirvelere yaklaşıldıkça bitki örtüsü tamamen ortadan kalkabilir. Bakı, bir diğer topografya faktörüdür. ... Türkiye'de bakı nedeniyle dağların güneye bakan yamaçları genellikle daha güneşli ve sıcaktır. Bu durum diğer koşullarla birlikte, bitki örtüsünün dağılışında da önemli farklar oluşturmaktadır.

Türkiye'de bitki örtüsü neden çeşitlidir?

Çok Çeşitli İklim Türlerinin Görülmesi. Bitki çeşitliliğinin fazla olmasının en büyük nedenleri arasında iklim yer alır. Türkiye sınırları içerisinde 4 farklı iklim çeşidinin olması en büyük etkendir.

Maki hangi bölgemizde sık görülen bir bitki örtüsüdür?

Türkiye'de maki tipi bitki örtüsü en çok Akdeniz ve Ege, özellikle Güney Ege kıyılarında yaygındır; Marmara ve Karadeniz kıyılarında ise daha seyrektir. Dünyanın başka bölgelerinde de makiye benzeyen bitki örtüsüne rastlanır, ancak bunlar bulundukları yöreye göre değişik adlar alır.

Hangi özelliğe sahip yerlerde bitki örtüsünün gelişmesi daha zordur?

Sıcak ve nemli yerlerde yetişen bitki örtüsü gür ve zengin türlere sahiptir. Ancak kurak ve soğuk yerlerde yetişen bitki türleri az sayıdadır. Böyle yerlerde yetişen bitkiler seyrek ve cılızdır.

Hangi özelliğe sahip olan yerlerde bitki örtüsünün gelişmesi daha kolay?

Sıcak ve nemli yerlerde yetişen bitki örtüsü gür ve zengin türlere sahiptir. Ancak kurak ve soğuk yerlerde yetişen bitki türleri az sayıdadır. Böyle yerlerde yetişen bitkiler seyrek ve cılızdır.

Ankaranin iklim özellikleri nelerdir?

ANKARA - İklim ve Bitki Örtüsü Genellikle kara ikliminin hüküm sürdüğü Ankara'da farklı iklimler vardır. Güneyde İç Anadolu'nun hususiyeti olan step-bozkır iklimi, kuzeyde ise Karadeniz bölgesinin yumuşak ve yağışlı özelliği görülür. Ankara ilinin kışları çok soğuk ve yazları da çok sıcaktır.

Maki nasıl bir bitki örtüsüdür?

Maki, Akdeniz ikliminin egemen olduğu bölgelere özgü, ortalama 1-2 metre boyundaki küçük ağaç ya da çalıların oluşturduğu bitki örtüsü. Bu bitki örtüsüyle kaplı alanlara makilik denir.

İklim çeşitliliği neye bağlıdır?

Bir yerin iklimi o yerin enlemine, yükseltisine, yer şekillerine, kalıcı kar durumuna ve denizlere olan uzaklığına bağlıdır. ... İklim türleri, sıcaklık ve yağış rejimi gibi durumlara bakılarak sınıflandırılabilir.