Erdek hangi ilimizde?

İçindekiler:

  1. Erdek hangi ilimizde?
  2. Erdek sahilinde salya var mı?
  3. Erdek Ocaklar denizi'nde salya var mı?
  4. Erdek körfez midir?
  5. Erdek Ormanlı da deniz salyası var mı?
  6. Erdek Turan köyüne nasıl gidilir?
  7. Turanlar saklı Sahil nerede?
  8. Erdek'te müsilaj var mi?
  9. Erdekte denize girilir mi?

Erdek hangi ilimizde?

Balıkesir ilinin ilçesi olan Erdek (Artàke, Yunanca: Αρτάκη), Marmara Bölgesi'nin Marmara Denizi'ne doğru uzanan Kapıdağ Yarımadası'nda Erdek Körfezi'nde yer alır. Türkiye'nin ilk sayfiye yerlerinden birisidir.

Erdek sahilinde salya var mı?

Marmara Denizi'ni kaplayan deniz salyası Balıkesir'in Erdek ilçesi sahillerine de kabusu yaşatmaya devam ediyor. ... Marmara Denizi kıyılarını kaplayan müsilaj (deniz salyası) Balıkesir'in Erdek ilçesi sahillerinde görülmeye devam ediyor.

Erdek Ocaklar denizi'nde salya var mı?

Bir süredir deniz salyası ile mücadele eden Balıkesir'in Erdek ilçesine bağlı Ocaklar Koyu, müsilajın çekilmesi sonrasında pırıl pırıl denizi ile gün yüzüne çıktı. Ocaklar Mahallesi'nde yaşayan Turizmci Devrim Korkmaz, tatilcilerin Ocaklar'a gönül rahatlığı ile gelebileceklerini söyledi.

Erdek körfez midir?

Erdek; Marmara Bölgesinde, Marmara denizine doğru uzanan Kapıdağ Yarımadası'nda Erdek Körfezi'ndedir.

Erdek Ormanlı da deniz salyası var mı?

Kentin turizm merkezlerinden Erdek ilçesinde işletmeciler, Marmara Denizi'nde görülen ve deniz salyası olarak bilinen müsilajın kendilerini de etkilediğini söyledi. İşletmeciler, rezervasyonlarının bir bölümünün iptal edildiğini belirtti.

Erdek Turan köyüne nasıl gidilir?

Turanlar 'a Erdek üzerinden ulaşabiliyorsunuz. Erdek merkezden 15 km mesafede olan Turanköy 'e kendi araçlarınızla veya köye giden minibüslerle ulaşabilirsiniz (Öğrenci: 5,5₺ – Tam: 6,5₺). Minibüslerle yaklaşık 30 dakikada köyde oluyorsunuz. Yolun oldukça virajlı olduğunu da hatırlatalım.

Turanlar saklı Sahil nerede?

Turanlar Köyü | Erdek | Balıkesir | Kapıdağ Yarımadası

Erdek'te müsilaj var mi?

Balıkesir'in Erdek ilçesinde ekiplerin müsilaj (deniz salyası) temizliği yaptığı kıyıda, çocukların yüzmesi dikkati çekti. ... Denizin, müsilajın kaplamadığı küçük bir kısmında yüzen çocukların, etraflarını saran deniz salyasını elleriyle iterek yüzmeye çalışması havadan da görüntülendi.

Erdekte denize girilir mi?

Erdek sahilleri, çakıllı olmayan, altın renkli kumsalın boydan boya sardığı, Türkiye'nin en mükemmel doğal plajlarından. Plaj, Edincik bölgesinden başlayıp Çuğra'ya kadar devam ediyor.