Planet ne demek bulmaca?

İçindekiler:

  1. Planet ne demek bulmaca?
  2. Bulmacada ülke nedir?
  3. Bulmacada meyve şekeri ne demek?
  4. Monopol ne demek bulmaca?
  5. Meyve şekeri adı nedir?
  6. Ülkenin eş anlamı ne demek?

Planet ne demek bulmaca?

Dilimize Latinceden geçmiş olan Planet, hem Türkiye'de hem de diğer Avrupa ülkelerinde gezegen anlamına gelir. Planet kelimesinin orijinal hali ''planete'' şeklinde yazılır. Bu kelimeden türetilmiş olan planetaryum ise gök evi ve uzay demektir.

Bulmacada ülke nedir?

Ülke kelimesinin 6 harfli karşılığı " devlet" şeklinde yazılabilir. Ülke kelimesinin 8 harfli olan karşılığı da bulmacalarda sıklıkla çıkar. Bu kelimenin 8 harfli karşılığı "memleket" şeklindedir.

Bulmacada meyve şekeri ne demek?

Meyve şekerinin ise bulmacalarda en yaygın cevabı früktozdur. Kutucuk sayısına kaç harfli ise ona uygun olan cevap verilmelidir. Meyve Şekeri Bulmaca Cevabı Nedir?

Monopol ne demek bulmaca?

Cevap : Bulmacada 'Monopol' nedir sorusunun cevabı: Kare ve çengel bulmacada sorulan 'Monopol' sorusunun yanıtı 5 harflidir ve cevaba ise TEKEL yazabilirsiniz.

Meyve şekeri adı nedir?

Fruktoz, vücudun enerji ihtiyacını karşılamak için kullandığı basit bir şeker. Meyve, sebze ve balda doğal olarak bulunuyor ve basit şekerler içinde en tatlı olanı. Glikoz vücudun tüm hücrelerinde kullanılırken, fruktoz sadece karaciğer için gerekli ve bunun miktarı da günlük 15 gram.

Ülkenin eş anlamı ne demek?

Ülke kelimesinin eş anlamlı olan kelimeler vatan, yurt, memleket ve diyar kelimeleridir. Ülke kelimesinin anlamı da Türk Dil Kurumu sözlüklerinde yer almaktadır.