Yapılandırma kaç taksit ödenmezse iptal olur?

İçindekiler:

  1. Yapılandırma kaç taksit ödenmezse iptal olur?
  2. Kredi kartı yapılandırma iptal edilebilir mi?
  3. Bağkur yapılandırma yapılmazsa ne olur?
  4. Kredi kartı yapılandırma sicili bozar mı?

Yapılandırma kaç taksit ödenmezse iptal olur?

Kanunda, yapılandırma düzenlemesinden yararlanılmaya devam edilmesi için ilk 2 taksitin süresinde ve tam olarak yatırılması şartı bulunuyor. Bir takvim yılında birden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde de kanun hükümlerinden yararlanma hakkı kaybedilecek.

Kredi kartı yapılandırma iptal edilebilir mi?

Evet, taksitleri devam eden kredi kartı iptal edilebilir. Kredi kartının gelecek dönem taksitleri bulunsa bile, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından düzenlenen yönetmeliğe göre kredi kartının kapatılmasında herhangi bir sorun yoktur.

Bağkur yapılandırma yapılmazsa ne olur?

Prim borcunu iki ay içinde ödemeyen veya yapılandırma başvurusu yapmayanların, primini ödemedikleri sigortalılık süreleri durdurulacak. BAĞ-KUR tescili yapıldığı halde hiç prim ödememiş kişilerin ise tüm sigortalılık süreleri durdurulacak.

Kredi kartı yapılandırma sicili bozar mı?

Borcun hepsinin ödenmesi, yeniden yapılandırılması durumunda, bundan sonraki finansal işlemlerde Risk Merkezi nezdindeki bu kayıtlar banka ve finansal kuruluşlar tarafından dikkate alınmaz. Düzenleme kapsamına giren borç ve ödeme bilgileri mevzuat kapsamında Risk Merkezi kayıtlarında olmayı sürdürecek.