İşten çıkış nedeni 16 ne demek?

İçindekiler:

  1. İşten çıkış nedeni 16 ne demek?
  2. İşten çıkış kodları 36 ne demek?
  3. İşten ayrılış nedeni 03 ne demek?
  4. Eksik gün nedeni 13 nedir?
  5. KHK 36 madde nedir?
  6. İşten çıkış kodları nelerdir?
  7. Kod 36 37 nedir?
  8. İşten ayrılış kodu 05 ne demek?

İşten çıkış nedeni 16 ne demek?

16- Sözleşme sona ermeden sigortalının aynı işverene ait diğer işyerine nakli: Aynı gerçek veya tüzel kişi işverene ait birden fazla işyeri arasında işçinin nakledilmesi durumunda bu kod seçilecektir. ... Bu kodla çıkış yapılan işçiler işsizlik ödeneği (maaşı) alabilecektir.

İşten çıkış kodları 36 ne demek?

İşyeri OHAL KHK'sıyla kapatıldığı için işsiz kalan kişilerin sigorta siciline “36kodu işliyor. Böylece OHAL sona erse bile, fişleme devam ediyor. ... İşyeri OHAL KHK'sıyla kapatıldığı için işsiz kalan kişilerin sigorta siciline “36kodu işleniyor.

İşten ayrılış nedeni 03 ne demek?

03 İşten ayrılış kodu nedir, SGK işten ayrılış nedeni 03 kısaca kişinin kendi isteğiyle işten ayrıldığını ifade etmektedir. SGK tarafından oluşturulan listede 03 kodu “Belirsiz süreli iş sözleşmesinin işçi tarafından feshi (istifa)” şeklinde belirtilmektedir.

Eksik gün nedeni 13 nedir?

13- Sgk Eksik Gün Nedenleri Çalışanın 30 günden az çalışma sebebi diğer maddelerde belirtilen bir nedene uymuyorsa bu kodla bildirim yapılır.

KHK 36 madde nedir?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 2 Ağustos 2016 tarihinde yayınladığı genelge ile SGK'nin işten çıkışlarda kullandığı kodlara "36" kod numarası eklendi. İşyeri OHAL KHK'sıyla kapatıldığı için işsiz kalan kişilerin sigorta siciline "36" kodu işleniyor.

İşten çıkış kodları nelerdir?

SGK Güncel İşten Çıkış Kodları Nelerdir?
  • 1 Numaralı Kod – Deneme Süreli İş Sözleşmesinin İşverence Feshi; ...
  • 2 Numaralı Kod – Deneme Süreli İş Sözleşmesinin İşçi Tarafından Feshi; ...
  • 3 Numaralı Kod – Belirsiz Süreli İş Sözleşmesinin İşçi Tarafından Feshi (İstifa);
Daha fazla öğe...

Kod 36 37 nedir?

OHAL KHK'sı ile işten çıkarılan ya da iş yerleri kapatılan kişiler için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından 36 ve 37 kodları işleniyor. İş başvurusu yapan kişiler işten çıkış nedeni olarak işverenin gördüğü bu kodlar nedeniyle özel sektörde işe girmekte zorluk yaşıyor.

İşten ayrılış kodu 05 ne demek?

İşçinin işten çıkarılacağı zaman da SGK'ya işten çıkış nedeni olarak, belirli süreli iş sözleşmesinin sona ermesi anlamına gelen 05 kodunu bildirmekteler. Belirli süreli iş sözleşmesinin sona ermesi, yasak kapsamında olmadığından, bu şekilde kanun dolanılmış olmaktadır.”