İçindekiler:
- Netcad nedir ne için kullanılır?
- Netcad nasıl bir program?
- Şevli kotlu plan nedir?
- Netcad hangi firmanın?
- Kotlu plan nedir?
- Netcad nerenin malı?
- Bir mimari proje Nelerden Oluşur?
Netcad nedir ne için kullanılır?
'
NETCAD GIS', mühendislik ve coğrafi bilgi sistemleri kullanıcıları için tasarlanmış, uluslararası standartları destekleyen CAD ve GIS teknolojisidir.
NETCAD GIS, kullanıcılarının ihtiyaç duyduğu güç ve esnekliği sağlar. Özgün mimarisi ile çok güçlü CAD, GIS ve Raster entegrasyonu sunar.
Netcad nasıl bir program?
NetCad bir GIS yani CBS programdır aslında. Eğer mesleki hayatınızda CBS odaklı konularda çalışacaksanız. Birçok inşaat projelerinde
NetCad kullanılıyor. Bu inşaat projelerini çizerken de, projeyi hayata geçirmekte de iyi derecede
NetCad bilmeniz her daim faydanıza olacaktır.
Şevli kotlu plan nedir?
Bu işlem; Mevcut bir güzergâhın ölçüleri ile birlikte yeniden çizilmesi için veya oluşturulmuş bir güzergâhın
şevli ve
kotlu planının çizilmesi için kullanılabilir. Dosyalar bölümüne sadece güzergah dosyası eklenirse, güzergâh, ölçüleri ve özel kilometre sembolleri ile birlikte çizdirilebilir.
Netcad hangi firmanın?
Netcad 31'inci yaşını kutlayan Türkiye'nin lider GIS
firması.(Geographical Information Systems) 1989 yılında biri Harita Mühendisi, diğeri Elektrik-Elektronik Mühendisi iki vizyoner kardeşin yüzde 100 yerli sermaye ile kurduğu bir yazılım şirketi.
Kotlu plan nedir?
Kotlu ölçülendirme
plan, proje ve resimler üzerinde, uygulayıcıya gerekli düşey boyutların ölçüsü hakkında bilgi verilmesini sağlar. Planın arsaya uygulanmasında, yani aplikasyonunda, arsanın tabi zemin kotları ve eğimi, planlanan yapı elemanlarının, birbirlerine göre yükseklikleri mutlaka bilinmelidir.
Netcad nerenin malı?
Türkiye'nin öncü yazılım firmalarının başında gelen ve 25 yılı aşkın süredir kamu ve özel sektör için yazılım geliştiren
Netcad'i ve yeni ürünlerini Genel Müdür Ufuk BALCI ile konuştuk.
Bir mimari proje Nelerden Oluşur?
Bir mimari yapının planları, kesitleri, malzeme ve bağlantı detayları, cephe ve dış görünüşleri, yerleşim planları, yapıların birbirleriyle oranı, iç düzenleri ve detayları hakkında teknik ve
mimari bilgi veren projelere
Mimari Proje denir.