Regülasyon Tıbbı nedir?

İçindekiler:

  1. Regülasyon Tıbbı nedir?
  2. Regülasyon fiyatı ne demek?
  3. Regülasyon amacı nedir?
  4. Regülasyon tedbirleri nedir?
  5. Regülasyon Enerji Nedir?

Regülasyon Tıbbı nedir?

Kişilerin duygusal ve davranışsal sorunlarının çözümünü, ruh sağlıklarının geliştirilmesi ve korunmasını amaçlayan tekniklerin genel adıdır.

Regülasyon fiyatı ne demek?

En basit şekliyle, firmaların kârlarından çok uygulayabilecekleri maksimum fiyata sınırlama getiren bir fiyat kontrol mekanizması olarak tanımlanabilecek tavan fiyat regülasyonu, getiri oranı modelinin temel eksikliğini gidermeye yönelik geliştirilmiş ve ilk defa İngiltere'de uygulama alanı bulmuştur.

Regülasyon amacı nedir?

Regülasyon, devletin ekonomiye direkt müdahale ettiği çeşitli iktisat politikası araçlarından biridir. Devlet bu müdahalesini çeşitli alanlarda, piyasaya giriş çıkışı düzenleyici yasal tekeller oluşturarak yapmaktadır. Regülasyonlar devlet tarafından ekonomik ve sosyal amaçlara yönelik olarak uygulanmaktadır.

Regülasyon tedbirleri nedir?

Regülasyon, Özel sektör ve kamu teşebbüslerinin faaliyetlerini yürütüş tarzlarını kontrol altında tutma amacıyla konulan kurallar diye ifade edilebilmektedir. Regülasyon devlet kadar eski bir olgudur.

Regülasyon Enerji Nedir?

Elektrik sisteminde voltajın fazla gelmesinden kaynaklanan zararı engelleyecek olan işleme regülasyon denilmektedir. Regülasyon voltaj miktarının olması gereken düzeyde tutulmasını sağlamaktadır.