Apartmanda uyulmasi gereken kuralların maddeleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Apartmanda uyulmasi gereken kuralların maddeleri nelerdir?
  2. Apartman kurallarını kim belirler?
  3. Site yaşam kuralları nelerdir?
  4. Apartmanlarda elektrik Supurgesi kacta acilir?
  5. Birlikte yaşamanın kuralları nelerdir?
  6. Site kuralları nedir?
  7. Apartman yöneticisi toplantı yapmadan karar alabilir mi?
  8. Saat kaçtan sonra süpürge açılmaz?
  9. Daire sahibi gürültü yapıyorsa apartman sakinlerinin hukuki hakları nelerdir?
  10. Siteler hangi kanuna göre yönetilir?
  11. Halı silkeleme nereye şikayet edilir?

Apartmanda uyulmasi gereken kuralların maddeleri nelerdir?

Apartmanda Uyulması Gereken Başlıca Kurallar Balkondan halı, kilim, silkelenmemelidir. Ayrıca alt komşularının camlarını kirletecek materyaller atılmamalıdır. Çöpler apartman içerisine atılmamalıdır. Kapının önüne çıkarılan çöplerin, zamanında bırakılmasına özen gösterilmelidir.

Apartman kurallarını kim belirler?

Apartmanda uyulması gereken kurallar, Kat Malikleri Kurulu toplantılarında belirlenebiliyor; kat malikleri; tüm apartman sakinlerine apartman kuralları maddeleri ni bildirilmesi ve uygulamaya koyması için apartman yöneticisine yetki verilebiliyor.

Site yaşam kuralları nelerdir?

Genel Yaşam Kuralları
  • Her türlü çöp, kül, vs. çöp kutularına atılmalıdır.
  • Balkon ve teraslarda mangal vb şeyler yapılamaz.
  • Daire girişleri ve koridora ayakkabı, çöp kovası, dolap, paspas vb. konulmamalıdır.
Daha fazla öğe...

Apartmanlarda elektrik Supurgesi kacta acilir?

Apartman Gürültü Yönetmeliğine göre; Mesai günlerinde 13:00-15:00 saatleri arasında ve 19:00-07:00 saatleri arasında yüksek sesle müzik dinlemek ya da yüksek sesli elektrik süpürgesi çalıştırmak gibi uygulamalar yasaktır. Aynı yasaklar hafta sonlarının ise tamamını kapsar.

Birlikte yaşamanın kuralları nelerdir?

Dostluğa önem vermek, ahde vefa göstermek Yalan söylememek, verilen sözü mutlaka tutmak Güvenilir olmak, emanete hiyanet etmemek Temiz olmak, temiz giyinmek Hediyeleşmek, yardımsever olmak, israf etmemek Muhtaçlara yardımcı olmak, yapılan iyiliği başa kakmamak, Küskünlüğe, dargınlığa ve düşmanlığa son vermek, iyi ...

Site kuralları nedir?

Blok giriş ve sahanlıklarda gürültü yapılmamalı, giriş ve sahanlık duvarları temiz tutulmalı, yazı ve resimlerle kirletilmemelidir. Temizlik ve güvenlik nedeniyle blok kapıları kapalı olmalıdır. Yangın çıkış kapıları, enerji tasarrufu, temizlik ve güvenlik nedeniyle kapalı tutulmalıdır.

Apartman yöneticisi toplantı yapmadan karar alabilir mi?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, apartman yöneticisinin görevi tek başına karar almak değil; Kat malikleri tarafından verilen kararları yerine getirmek oluyor.

Saat kaçtan sonra süpürge açılmaz?

Mesai günlerinde 13:00-15:00 saatleri arasında ve 19:00-07:00 saatleri arasında yüksek sesle müzik dinlemek ya da yüksek sesli elektrik süpürgesi çalıştırmak gibi uygulamalar yasaktır. Aynı yasaklar hafta sonlarının ise tamamını kapsar.

Daire sahibi gürültü yapıyorsa apartman sakinlerinin hukuki hakları nelerdir?

634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK) 33. maddesi gereğince sulh mahkemesi hakimi tarafından gürültücü ev sahibinin veya kiracının uyarılması ve uyarıya uymaması halinde 250 liradan başlayarak 2 bin TL'ye kadar para cezasına çarptırılmasına karar verilebilir.

Siteler hangi kanuna göre yönetilir?

634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 34'üncü maddesi gereğince, kat malikleri, anagayrimenkulün yönetimini kendi aralarından veya dışardan seçecekleri bir kimseye veya üç kişilik bir kurula verebilirler; bu kimseye (Yönetici), kurula da (Yönetim kurulu) denir.

Halı silkeleme nereye şikayet edilir?

SAVCILIĞA DA ŞİKAYET EDEBİLİRSİNİZ Komşunuzu sık sık halı silkeleyerek, huzur ve sükununuzu bozduğu ve evinizi kirlettiği iddiasıyla ayrıca savcılığa bir dilekçe ile şikayette edebilirsiniz. TCK'nın 123. maddesine “Kişilerin huzur ve sükununu bozmak”, TCK'nın 151. maddesine göre ise “Mala zarar vermek” suç.