Çiğ süt maskesi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Çiğ süt maskesi nasıl yapılır?
  2. Köy Yoğurdun Faydaları Nelerdir?
  3. Sütten fazla kaymak nasıl alınır?
  4. Süt cildi beyazlatır mi?
  5. Süt maskesi var mı?

Çiğ süt maskesi nasıl yapılır?

2 yemek kaşığı çiğ süt ve 1 çorba kaşığı bal karıştırılır. Bu karışım bir pamuk ile yüze uygulanır ve 15 ya da 20 dakika kadar ciltte bekletilir. Ardından cilt su ile durulanır.

Köy Yoğurdun Faydaları Nelerdir?

Yoğurttan alınan kalsiyum yağ yakımını da hızlandırmaktadır. Yoğurt ayrıca potasyum, fosfor, riboflavin, iyot, çinko, A, E ve B vitaminleri içermektedir. Bu da yoğurdu gastrointestinel bozukluklara, hipertansiyona yol açan kötü kolesterol ve kalp-damar hastalıklarına karşı güçlü bir koruyucu besin haline getirmektedir.

Sütten fazla kaymak nasıl alınır?

Kaynamaya aldığınız süt ısındıkça içindeki yağ yüzeye toplanır eğer bu kaymak dediğimiz yağı sürekli alırsanız az miktarda ve ince yapılı kaymak elde etmiş olursunuz. Ama hiç dokunmayıp bütün yağın yüzeyde toplanmasını beklerseniz ve sütünüz soğuduktan sonra alırsanız daha çok ve kalın bir kaymak elde etmiş olursunuz.

Süt cildi beyazlatır mi?

Süt ile cilt beyazlatma: Çiğ süt aynı zamanda bir cilt rengi açıcıdır. Özellikle domates suyu ile birlikte kullanıldığında oldukça etkilidir.

Süt maskesi var mı?

Sütün içerisinde bol miktarda kalsiyum, potasyum ve magnezyum bulunur. Dolayısıyla süt maskeleri düzenli uygulandığında kolajen üretimini artırarak cildin esnekliğini korumasını sağlar. Doğal bir nemlendiricidir. Bu özelliği sayesinde bilhassa kuru ciltler için oldukça faydalıdır.