Iptidai ne demek Osmanlıca?

İçindekiler:

  1. Iptidai ne demek Osmanlıca?
  2. Mektep ilkokul mu?
  3. Iştiraki olmak ne demek?
  4. Taş Mektep sahibi kim?
  5. Bağlı ortaklık ve iştirak nedir?

Iptidai ne demek Osmanlıca?

iptidai / iptidaî Basit, ilkel; ilköğretim seviyesi.

Mektep ilkokul mu?

Mektep (Arapça: مكتب) ya da Mektebe (Arapça: مكتبة) ya da Mektephane (Farsça: مكتب، مکتبخانه) (Diğer harf çevirileri: makteb, mekteb, mektep, maktab), el- küttab olarak da anılır. (Arapça: الكتَّاب Kottāb ) (Arabic: “school”), ilkokul anlamına gelen Arapça sözcüktür.

Iştiraki olmak ne demek?

İştirak; bir işte ortak olma, paydaşlık etme anlamına gelen Arapça kökenli bir kelimedir. İştirak, bir şirketin başka bir şirketin sermayesine ortak olması, sermayesinde payının olması gibi durumlar için kullanılan bir kelimedir.

Taş Mektep sahibi kim?

Yıllar önce öğrencisi olduğu Bakırköy'deki Taş Mektep'in 1990'dan beri sahibi olan Tarık Akan'la son röportajımızı üç yıl önce okulunda yapmıştık. Sohbetimize de eğitimle başlamıştık o gün… Taş Mektep serüveni nasıl başladı? Ve “eğitim de sanattır” dediğin için bu okul oksijen çadırı oldu…

Bağlı ortaklık ve iştirak nedir?

Ana şirket, ortaklıkta olduğu şirkette %50'den fazla oy hakkına sahip olduğu durumda ortak olunan şirket bir bağlı ortaklıktır. Eğer çoğunluk tam tersi ana şirkette değil ise de basit anlamda iştirak (bağımsız ortaklık) denir.