Tayland'da kış var mı?

İçindekiler:

  1. Tayland'da kış var mı?
  2. Tayland'da hangi mevsim yaşanıyor?
  3. Tayland'ın iklimi ne?
  4. Hangi aylar serin olur?
  5. Phuket adası hangi mevsimde gidilir?
  6. Türkiye Tayland uçak ile kaç saat?
  7. Tayland'a ne zaman gitmeli?
  8. Antalya hangi aylar sıcak olur?
  9. Phuket Adası nasıl bir yer?
  10. Phuket Adası pahalı mı?

Tayland'da kış var mı?

Tayland'a gitmek için en uygun dönem kasım ve şubat arası. Bu dönem Tayland'ın serin sezonu olarak da bilinen kış mevsimi olarak kabul ediliyor. Bu dönemde nem oranı düşük olduğu için dünyanın dört bir yanından gelen turistler bu ayları tercih ediyor.

Tayland'da hangi mevsim yaşanıyor?

Tayland, tropik iklime sahiptir ve mevsimler kısaca üç ana bölüme ayrılmaktadır. Kasım ve Şubat ayları arasındaki döneme serin mevsim; Mart ve Nisan ayları arasındaki döneme sıcak mevsim; Mayıs ve Kasım ayları arasındaki döneme ise yağışlı mevsim adı verilmektedir.

Tayland'ın iklimi ne?

Tropikal bir iklimi olan Tayland'da yıl boyunca sıcaklık ortalama 30°C civarlarındadır. Oldukça nemli bir havası olan Tayland'a muson yağmurlarının dindiği kasım ve şubat ayları arasında gitmek doğru bir tercih olacaktır. Bu dönemde sıcaklıklar, nem oranı düşük olduğu için fazla bunaltıcı değildir.

Hangi aylar serin olur?

Kasım ve Şubat ayları arasında geçen serin mevsim seyahat için en ideal dönemdir. Sıcaklıklar genelde 20-27 derece arasında değişir. Bu dönemde muson yağmurları bitmiş olur ve bunaltıcı sıcaklar yerini ılıman bir havaya bırakır. Mart ve Haziran ayları sıcak mevsime tekabül eder.

Phuket adası hangi mevsimde gidilir?

Yılın çoğu zamanında sıcak ve nemli bir havaya sahip olan adada serin, sıcak ve yağışlı olmak üzere üç sezon yaşanır. Adayı ziyaret etmek için en ideal zaman serin sezondur. Kasım ayından şubat ayına dek süren serin sezonda nem oranı düşük, hava sıcak ve açık, yağış ise az olur.

Türkiye Tayland uçak ile kaç saat?

Tayland'da bulunan Suvarnabhumi Uluslararası Havaalanı'na Türkiye'den ve dünyanın pek çok ülkesinden direkt uçuş imkânı mevcut. Türkiye'den ortalama 10-18 saatte ulaşılan ülke, birbirinden etkileyici noktaları ile turistik bir cazibe merkezi olarak nitelendiriliyor.

Tayland'a ne zaman gitmeli?

Kasım ve Şubat ayları arasında geçen serin mevsim seyahat için en ideal dönemdir. Sıcaklıklar genelde 20-27 derece arasında değişir. Bu dönemde muson yağmurları bitmiş olur ve bunaltıcı sıcaklar yerini ılıman bir havaya bırakır.

Antalya hangi aylar sıcak olur?

Antalya (Akdeniz) için yıllık su sıcaklığı ortalama 21.20°C. En yüksek su sıcaklığına sahip ay 28.20°C ile Ağustos olur. 15.60°C en düşük su sıcaklığına Şubat içinde ulaşılacaktır. Bu yer için en yüksek ortalama su sıcaklığı 28.20°C ve ortalama 16. Ağustos civarındadır.

Phuket Adası nasıl bir yer?

Hint Okyanusu'nun bir parçası olan Andaman Denizi'nde bulunan Phuket, 570 kilometrekarelik yüzölçümü ile Tayland'ın en büyük adasıdır. Aynı zamanda Tayland'ın tek başına eyalet olan tek adasıdır. ... Büyüleyici doğası, beyaz kumlu kumsalları, turkuaz denizi ve birbirinden farklı güzellikte adaları dünyaca ünlüdür.

Phuket Adası pahalı mı?

Mı Phuket pahalı bir ada? Phuket ortalama fiyatlar Türkiye daha yüksektir. Alışverişinizi Phuket Türkiye 'dan 1.58 kat daha fazla ödemeniz gerekir. ... Phuket 'da lüks bir otelde gecelik fiyat yaklaşık 3,100 TRY (12,000 THB).