Akgünlüğün faydaları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Akgünlüğün faydaları nelerdir?
  2. Boswellia Serrata özü nedir?
  3. AK günlüğü nedir?
  4. Aktardan alınan günlük nasıl kullanılır?
  5. Aktarlardaki günlük ne işe yarar?

Akgünlüğün faydaları nelerdir?

Akgünlük Bitkisinin Faydaları
  1. Kanseri önler. ...
  2. İnflamasyonu önler. ...
  3. 3. Bağışıklık sistemini güçlendirir. ...
  4. Cilt sağlığını korur. ...
  5. Solunum yolu enfeksiyonlarını giderir.

Boswellia Serrata özü nedir?

Boswellia serrata Akgünlük ağacından elde edilen bir reçinedir. Uzun yıllardır Ayurveda hekimliğinde kullanılmaktadır. Genelde ağaç veya çalı şeklindedir. Boswellia bitkisi içerisindeki asitler, reçinenin etken maddesi olduğu gibi farklı kullanım alanlarında fayda sağlayan sorumlu asitlerdir.

AK günlüğü nedir?

Akgünlük sakızı : Afrika ve Hindistan'da yetişen bir ağaçtır. Ağaç kabukları çizilerek sütü alınır. Kuruyunca günlük sakızı elde edilir. Çocuklarınıza mutlaka yedirin.

Aktardan alınan günlük nasıl kullanılır?

Günlük sakızı çiğnenerek, toz halinde yutularak veya yağı ile masaj uygulanarak kullanılır. Çocuklar günlük sakızını bal ile çiğneyebilirler. Günlük sakızını kaynatıp masaj ve kompres yapabilirsiniz. Buhar yolu ile kullanılırsa solunum yollarını temizler.

Aktarlardaki günlük ne işe yarar?

Özellikle öksürük kesici, antiseptik, mide yaralarını iyileştirici, balgam söktürücü, kuvvet verici özelliği vardı” dedi. Günlük sakızının gribal enfeksiyonların tedavisinde de kullanıldığını ifade eden Aktar Yakar, “İyi bir antiseptik olduğundan yaraların tedavisinde dıştan sürülerek uygulanabilir.