Atam kesme işareti ile ayrılır mı?

İçindekiler:

  1. Atam kesme işareti ile ayrılır mı?
  2. Cümle içinde Atam nasıl yazılır?
  3. Atatürk'ün yazılışı nasıl?
  4. Türküm kelimesi nasıl yazılır?
  5. Mustafa Kemal Atatürk imzası kime ait?
  6. Ne Mutlu Türküm Diyene Türk Dil Kurumu?
  7. Türküm derken üm ayrılır mı?
  8. Üniversiteye gelen ek ayrılır mı?

Atam kesme işareti ile ayrılır mı?

Özel adlara getirilen iyelik, durum ve bildirme ekleri kesme işaretiyle ayrılır: Kurtuluş Savaşı'nı, Atatürk'üm, Türkiye'mizin, Fatih Sultan Mehmet'e, Muhibbi'nin, Gül Baba'ya, Sultan Ana'nın, Mehmet Emin Yurdakul'dan, Kâzım Karabekir'i, Yunus Emre'yi, Ziya Gökalp'tan, Refik Halit Karay'mış, Ahmet Cevat Emre'dir, Namık ...

Cümle içinde Atam nasıl yazılır?

Atatürk'ü anarken kullanılan "Atam" ifadesinde kesme işareti kullanılmaz. Atatürk özel isimdir ama varlığımızı ona borçlu hissederek onu atamız saydığımız için 'atam' derken Ata özel ismi değil bir cins isim olarak ata kelimesi kullanılmaktadır. Tıpkı başka bir büyüğümüzden bahsederken atam, dedem vs. derkenki gibi.

Atatürk'ün yazılışı nasıl?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Atatürkün şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Atatürk'ün şeklinde olmalıdır.

Türküm kelimesi nasıl yazılır?

TDK'ya Göre Türküm Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir? Özel isimlere gelen ekler kesme işaretiyle ayrılmalıdır. Dil bilgisi kurallarına göre ülke ve millet isimlerinin tamamı büyük harfle başlar. Dolayısıyla Türküm kelimesi cümlenin neresinde olursa olsun ilk harfi büyük yazılmalıdır.

Mustafa Kemal Atatürk imzası kime ait?

Hagop Vahram Çerçiyan, İstanbul Robert Koleji'nde bir matematik, coğrafya ve kaligrafi öğretmeniydi. Çerçiyan, Mustafa Kemal Atatürk'ün imzasını tasarladı.

Ne Mutlu Türküm Diyene Türk Dil Kurumu?

O çok sevdiğimiz sözün doğru yazılışı: “Ne mutlu Türk'üm diyene!”, “Ne mutlu Türküm diyene!” şeklinde yazmak yanlıştır.

Türküm derken üm ayrılır mı?

Bu kelime genellikle Türküm şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Türk'üm şeklinde olmalıdır.

Üniversiteye gelen ek ayrılır mı?

Türk Dil Kurumu (TDK), kesme işaretinin kullanımı ile ilgili bir değişikliğe gitti. Artık kurum, kuruluş, kurul, birleşim, oturum ve işyeri adlarına gelen ekler kesmeyle ayrılmayacak. Yeni düzenleme bu dil kuralını ortadan kaldırdı. Yazımda kurum ve kuruluş adlarından sonra gelen tüm takılar birleşik yazılacak.