Kaç tane istanbul anlaşması var?

İçindekiler:

  1. Kaç tane istanbul anlaşması var?
  2. Istanbul Antlaşmasında neler var?
  3. İstanbul Sözleşmesi 103 madde nedir?
  4. İstanbul Sözleşmesi neyi kapsar?

Kaç tane istanbul anlaşması var?

İstanbul Antlaşması (1590) (Ferhat Paşa Antlaşması) İstanbul Antlaşması (1700) İstanbul Antlaşması (1724) İstanbul Antlaşması (1736)

Istanbul Antlaşmasında neler var?

İşbu Sözleşme hükümlerinin cinsiyet, toplumsal cinsiyet, ırk, renk, dil, din, siyasi veya başka görüşe sahip olma, ulusal veya sosyal menşe, bir ulusal azınlıkla bağ, mülkiyet, doğum, cinsel tercih, cinsel kimlik, yaş, sağlık durumu, engellilik, medeni hal, gömen ya da mülteci olma durumu veya başka statüler temelinde ...

İstanbul Sözleşmesi 103 madde nedir?

“1. Taraflar, işbu Sözleşme kapsamında yer alan her türlü şiddet eyleminin mağdurları veya failleriyle ilgilenen profesyoneller için bu tür şiddetin önlenmesi ve belirlenmesi, kadın erkek eşitliği, mağdurun ihtiyaç ve hakları ile ikincil mağduriyetlerin engellenmesine ilişkin uygun eğitimin verilmesini sağlar. 2.

İstanbul Sözleşmesi neyi kapsar?

Uluslararası alanda kadına yönelik ve aile içi şiddetle ilgili ilk bağlayıcı belge olma özelliğini taşıyan sözleşme şunları içeriyor: İstanbul Sözleşmesi psikolojik şiddet, ısrarlı takip, fiziksel şiddet, tecavüz, zorla evlendirme, taciz dahil cinsel şiddet olmak üzere kadına yönelik şiddetin tüm türlerini kapsıyor.