Fizibilite çalışmaları ne demektir?

İçindekiler:

  1. Fizibilite çalışmaları ne demektir?
  2. Fizibilite nedir neden önemlidir?
  3. Yapılabilirlik çalışmaları nelerdir?
  4. Finansal Fizibilite nedir?
  5. Fizibilite nedir nasıl yapılır?
  6. Yapılabilirlik Çalışması Nedir?
  7. Finansal Fizibilite çalışması nasıl yapılır?
  8. Finansal fizibilitenin amacı nedir?
  9. Fizibilite raporu nedir nasıl yapılır?

Fizibilite çalışmaları ne demektir?

Fizibilite çalışması, herhangi bir proje veya planın ilk tasarım aşamasıdır. ... Bir fizibilite çalışması yapmanın asıl amacı, operasyon öncesinde fizibilite çalışması yapılan söz konusu projeye devam etme veya projeyi iptal etme kararını almaya yardımcı olmaktır.

Fizibilite nedir neden önemlidir?

Bir fizibilite çalışmasının en temel amacı; bir yatırım fikrinin tüm yönleri ile incelenip, ilgili veri ve bilgiler eşliğinde, kapsamlı analiz ve değerlendirmeler yapılarak nihai karar vericilerin en doğru kararı almalarına yardımcı olmaktır.

Yapılabilirlik çalışmaları nelerdir?

Yapılabilirlik araştırması ya da fizibilite araştırması; bir yatırım ya da proje başlatma kararı almadan önce gerekli bütün bilgilerin sistemli bir şekilde elde edilmesidir. Bu araştırmaların bir metin içinde toplanmış hali ise yapılabilirlik projesidir.

Finansal Fizibilite nedir?

Finansal araştırma olarak da ifade edebileceğimiz finansal fizibilite, planlanmak üzere olan bir yatırımın veya projenin bir bütün olarak incelenerek ne kadar karlı olacağını öngörmeyi sağlayan bir çalışma anlamına geliyor.

Fizibilite nedir nasıl yapılır?

Fizibilite çalışması; bir girişim, veya proje yapmaya karar verme süreci boyunca hem teknik hem finansal açılardan gerekli araştırmalar ile değerlendirme yapılmasıdır. Olası problemler ve tehditler araştırılarak yatırımın istenilen hedefe ulaşıp ulaşamayacağı, kar getirip getirmeyeceği öngörülmeye çalışılır.

Yapılabilirlik Çalışması Nedir?

Yapılabilirlik araştırması ya da fizibilite araştırması; bir yatırım ya da proje başlatma kararı almadan önce gerekli bütün bilgilerin sistemli bir şekilde elde edilmesidir. Bu araştırmaların bir metin içinde toplanmış hali ise yapılabilirlik projesidir.

Finansal Fizibilite çalışması nasıl yapılır?

Finansal fizibilite adımları
  1. 1.adım: Toplam yatırım tutarının hesaplanması
  2. adım: İşçilik gideri, hammade gideri, faturalar, kira gibi işletme giderlerinin belirlenmesi.
  3. 3.adım: Yatırıma veya projeye konu olan ürün veya hizmetin yıllık ortalama tahmini gelir beklentisinin belirlenmesi.
Daha fazla öğe...

Finansal fizibilitenin amacı nedir?

Finansal fizibilite, planlanmakta olan yatırımın harcamalarını bir bütün olarak incelemeyi ve projenin ne kadar karlı olacağını öngörmeyi sağlayan bir çalışmadır. Böylelikle yatırımınızın kendini ne kadar zamanda geri ödeyeceğini de tahmin etme şansına kavuşabilirsiniz.

Fizibilite raporu nedir nasıl yapılır?

Fizibilite raporu, öncelikle projenin gerçekten hayata geçirilip geçirilemeyeceğini belirlemeye yarar. Ardından da projenin seçilen kriterlere uyup uymadığı bu rapor ile değerlendirir. Eğer bunun sonucunda projenin uygulanması yönünde karar alınırsa, bu uygulama için alternatif çözümler ve yaklaşımlar sunar.