Chia tohumu çayı zayıflatır mı?

İçindekiler:

  1. Chia tohumu çayı zayıflatır mı?
  2. Chia tohumu çayı nasıl kullanılır?
  3. Chia tohumu kilo verdiriyor mu?
  4. Chia tohumu 1 günde ne kadar tüketilmeli?
  5. Chia tohumu bir günde ne kadar tüketilmeli?

Chia tohumu çayı zayıflatır mı?

Yapılan incelemeler ve çeşitli araştırmalar sonucunda chia tohumunun zayıflatıcı değil zayıflamaya yardımcı bir besin olduğu ifade edilir. Bu durumu biraz daha açarsak şöyle ifade edebiliriz. Chia tohumu tüketildiğinde midede jel bir kıvam alır. Lif kaynağı olduğu için de tok tutucu bir etkiye sahiptir.

Chia tohumu çayı nasıl kullanılır?

Kaynayan suyun içine ise 2 çay kaşığı kadar chia tohumu ekleyin. Ardından yeniden kaynatmaya gerek kalmadan 10 dakika kadar bekletin ve demlemeye bırakın. Sonrasında yaptığımız bu çayı yemek yemeden yaklaşık olarak 10 dakika önce tüketin. Böylelikle kilo vermenize yardımcı olacak harika bir çay içmiş olacaksınız.

Chia tohumu kilo verdiriyor mu?

Tam bir lif deposu olan, böylece kilo kontrolünü sağlayıp zayıflamaya yardımcı olan chia (çiya) tohumu bünyeyi uzun süre tok tutma özelliğine de sahip. Böylece acıktırmayı geciktiren ve kilo almanın önüne geçen chia tohumu fazla kilolarından kurtulmak isteyen çoğu kişinin gözdesi olmuş durumda.

Chia tohumu 1 günde ne kadar tüketilmeli?

Günlük olarak alınması gereken vitamin ve mineral ihtiyacı için 1-2 yemek kaşığı Chia tohumu tüketmek yeterli olmaktadır. Faydası yüksek bir besin olan Chia tohumunu uygun miktarın üzerinde tüketmemek gerekir.

Chia tohumu bir günde ne kadar tüketilmeli?

Chia tohumu günlük ne kadar kullanılır? Günlük olarak alınması gereken vitamin ve mineral ihtiyacı için 1-2 yemek kaşığı Chia tohumu tüketmek yeterli olmaktadır. Faydası yüksek bir besin olan Chia tohumunu uygun miktarın üzerinde tüketmemek gerekir.