Çam kese böceğini ne öldürür?

İçindekiler:

  1. Çam kese böceğini ne öldürür?
  2. Çam kese böceği nasıl olur?
  3. Çam kese böceği kelebek olur mu?
  4. Dozirik ne yapar?
  5. Tostos böceği zehirli mi?

Çam kese böceğini ne öldürür?

1- Mekaniksel savaş: Keseleri ağaç üzerinden kesip toplayarak yakma, yumurta koçanlarını toplamak suretiyle yok etmek, krizalitlerini topraktan çıkarıp toplayarak yok etmek ve nihayet keseler içersine petrol dökmek suretiyle öldürmek şeklinde uygulanır.

Çam kese böceği nasıl olur?

Kapalı havalarda gündüz de beslendikleri görülmüştür. Isı 6 °C nin altına düştüğü zaman yuvalarından çıkmazlar. Pupa evresi için mutlaka toprağa inen tırtıllar, kendilerine kestane renginde oval birer koza örerler. 4 ay devam eden krizalit dönemi sonunda, yani Eylül ayında ergin.hale geçerek topraktan çıkarlar.

Çam kese böceği kelebek olur mu?

Bu kozaların içerisinde pupa evresini geçirirler. Toprak altında 4-5 ay kaldıktan sonra temmuz sonu ile ekim ayı arasında topraktan ergin kelebek olarak çıkarlar."

Dozirik ne yapar?

Eylül-Ekim aylarında fındık bahçelerinde ağaç köklerine yumurtalarını bırakan bu böcek, larva halindeyken ağaç kökleriyle besleniyor. Böylece larvalar gelişip büyürken, ağaçlar ya ölüyor ya da bahçenin verimi düşüyor. ... İlaçlama ve çapalama başta olmak üzere çeşitli yöntemlerle bu böceklerle mücadele edilebiliyor.

Tostos böceği zehirli mi?

İğnesiz ve zararsız olan bu böcek gündüzleri ağaç dallarına, yaprak altlarına tutunarak karanlık çökene yakın çıkar ve ışığın olduğu yerlerde uçmaya başlar. Evlerin balkonlarına, kapıların kenarlarına ve duvarlara konar. İnsanlar elleri ile tuttuğunda “Tıs Tıs” diye bir ses çıkarırlar.