Sağlık rapor ne zaman bildirilir?

İçindekiler:

  1. Sağlık rapor ne zaman bildirilir?
  2. Tek doktor heyet raporu verebilir mi?
  3. Rapor en geç ne zaman teslim edilir?
  4. Rapor haftalık izni etkiler mi?

Sağlık rapor ne zaman bildirilir?

Tebliğ ile raporlu sigortalının çalışmadığına dair bildirimin 10 güne kadar olan istirahatlerde, istirahatin bittiği günü takip eden 5 iş günü içinde, 10 günden fazla olan istirahatlerde de 10 günlük sürelerin bitimini takip eden 5 iş günü içinde internet üzerinden yapılması zorunluluğu getirilmiştir.

Tek doktor heyet raporu verebilir mi?

Çalışanın daha ciddi ya da iyileşme süreci uzun olan sağlık sorunlarında, aile hekimi ya da tek hekimin verdiği raporlar yeterli gelmeyebilir. Bu durumda daha uzun süreli rapor alabilmek için birden fazla hekimin onayı gerekecektir. Bu raporlara heyet raporları adı veriliyor.

Rapor en geç ne zaman teslim edilir?

(3) Kamu hizmetlerinde aksamaya yol açılmaması ve bu Yönetmelik ile belirlenen usûl ve esaslara uygunluğunun tespit edilebilmesi için, hastalık raporlarının aslının veya bir örneğinin en geç raporun düzenlendiği günü takip eden günün mesai saati bitimine kadar elektronik ortamda veya uygun yollarla bağlı olunan ...

Rapor haftalık izni etkiler mi?

Maddeye göre, “Bir haftalık süre içinde kalmak üzere, işveren tarafından verilen diğer izinlerle hekim raporuyla verilen hastalık ve dinlenme izinleri çalışılmış günler gibi hesaba katılır.” Böylece, hafta içinde raporlu olunması halinde hafta tatili hakkı kaybedilmez.