Konnektif doku hastalıkları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Konnektif doku hastalıkları nelerdir?
  2. Skleroderma mikst konnektif doku hastaligi nedir?
  3. Doku Manipülasyonu nedir?
  4. Skleroderma hangi dokuyu tutar?
  5. Skleroderma geçer mi?
  6. Manipülasyonu ne demek?
  7. Yumuşak doku manipülasyonu nedir?
  8. Skleroderma nasıl tedavi edilir?

Konnektif doku hastalıkları nelerdir?

Konnektif doku hastalıkları (Sistemik Lupus Eritematozus, Skleroderma, Polimiyozit ve Dermatomiyozit, Sjögren sendromu, Nüksedici polikondrit), C. Vaskülitler (Dev hücreli artrit, Takayasu' hastalığı, Poliarterit nodosa, Churg-Strauss Sendromu, Wegener' granülamotozu, Behçet Hastalığı...)

Skleroderma mikst konnektif doku hastaligi nedir?

Skleroderma Sert deri anlamına gelen skleroderma, ciltte ve iç organların bağ dokusunda kollajen birikimi ile karakterize bir hastalıktır. Cilt ve organ tutulumunun yaygınlığına göre sınıflandırılır.

Doku Manipülasyonu nedir?

Konnektif doku manipulasyonu, otonom sinir sisteminin sempatik ve parasempatik kısımları arasındaki dengeyi düzenleyen bir tedavi tekniğidir. Bir organda görülen fonksiyon bozukluğu, organ ile aynı segmental innervasyona sahip olan dermatoma konnektif doku değişiklikleri olarak yansır.

Skleroderma hangi dokuyu tutar?

Sklerodermanın lokalize ve sistemik olmak üzere iki tipi vardır. Lokalize skleroderma sadece cildi tutar ve genellikle sistemik formu kadar zarar oluşturmaz. Sistemik formunda ise cilt değişikliklerine ek olarak kan damarlarında, akciğer, kalp ve böbrekler gibi iç organlarda hasara yol açabilir.

Skleroderma geçer mi?

Bölgesel skleroderma çoğu zaman gelişir ya da zamanla kendi kendine geçer, fakat hastalığın aktif olduğu zaman gerçekleşen deri değişiklikeri ve hasarları kalıcı olabilir. Bazı kişiler için, bölgesel skleroderma ciddi ve engel teşkil edici olabilir.

Manipülasyonu ne demek?

Manipülasyon, başkalarının algılarını, fikirlerini ve davranışlarını ona hissettirmeden çeşitli taktikler ile aldatma yoluyla değiştirmeyi amaçlayan sosyal bir etkidir. Yapılan manipülasyon yöntemleri, manüplasyon yapan kişinin menfaatleri doğrultusunda sömürücü, kurnaz ve aldatıcı bir etki yaratır.

Yumuşak doku manipülasyonu nedir?

Yumuşak Doku Mobilizasyonu Kas gerginliğini gidermek ve eklem bozukluklarını gidermek için manuel terapi uygulanır. Yumuşak doku mobilizasyonu, çeşitli sebeplerden ortaya çıkan miyofasyal adezyonları tedavi etmek için doku sıvılarını harekete geçirerek kas gerginliğinin azalmasını sağlar.

Skleroderma nasıl tedavi edilir?

Skleroderma Nasıl Tedavi Edilir?
  1. Lokalize sklerodermada cilt değişikliklerine bir nemlendirici veya kortizon içeren bir merhem kullanılabilir. ...
  2. Raynaud fenomenine bağlı daralmış kan damarlarını açmak ve dolaşımı artırmak.
  3. için kalsiyum kanal blokerleri gibi ilaçlar kullanılabilir.
Daha fazla öğe...