Nöroma ne demek?

İçindekiler:

  1. Nöroma ne demek?
  2. Mortom nöroma nedir?
  3. Halluks Rigidus tedavi edilmezse ne olur?
  4. Halluks Rigidus nasil gecer?
  5. Hallux Rigidus neden olur?

Nöroma ne demek?

Nöroma, sinirin iyi huylu bir tümörüdür. Morton nöroması, gerçekten bir tümör değildir. Fakat ayak parmaklarına kadar uzanan, digital sinirin etrafını saran dokuda, kalınlaşma vardır. Nöroma; sinir, ön ayaktaki ayak parmağı kemiklerine (metatarslar) bağlanmak üzere ligamentin altından geçerken oluşur.

Mortom nöroma nedir?

İlk olarak 1876'da TG Morton tarafından tanımlanan bu hastalık, ayakta 3. ve 4. tarak kemiklerinin arasındaki sinirden kaynaklanmaktadır. Ayak tabanında parmakların his duyusundan sorumlu olan bu sinirlerin çoğunlukla ayak yapısından kaynaklanan sıkışması sonucu ortaya çıkabilmektedir.

Halluks Rigidus tedavi edilmezse ne olur?

En çok 3. ve 4. parmaklar arasında görüldüğünü dile getiren Uslu, Başlangıçta yanma, karıncalanma ve uyuşma olduğunu, zamanında tedavi edilmezse kalıcı sinir hasarına ve zonklayıcı, yürümeyi engelleyici ağrılara sebep olabileceğine dikka çekiyor.

Halluks Rigidus nasil gecer?

Halluks rigidus hastalığının tedavisi Hastalığın eklemde kızarıklık ve şişlik ile görüldüğü alevli evresinde lokal buz uygulaması, antiemflamatuvar ilaç ve istirahat tedavisi uygulanır. Hastaya Ayak 1. metatarsofalengeal eklem üstünde bası yapmayacak ayakkabı kullanımı önerilir.

Hallux Rigidus neden olur?

Halluks rigidus'un neden geliştiği tam olarak ortaya konmamıştır. Genetik yatkınlık, travmalar, sistemik hastalıklar veya bu bölgede geçirilmiş enfeksiyonlara bağlı oluşan eklem hasarı HR gelişiminde etkili olan faktörlerdendir.