Hristiyanlıkta kadın nasıl yaratıldı?

İçindekiler:

  1. Hristiyanlıkta kadın nasıl yaratıldı?
  2. Hristiyanlıkta haram olan şeyler nelerdir?
  3. Hristiyanlıkta zina nedir?
  4. Hristiyan zina günah mı?
  5. Zina nedir neler zinaya girer?

Hristiyanlıkta kadın nasıl yaratıldı?

"Ve Rab Tanrı dedi: Âdem'in yalnız olması iyi değildir; kendisine uygun bir yardımcı yapacağım. Ve Rab Tanrı, Âdem'in üzerine derin bir uyku getirdi ve o uyudu, onun kaburga kemiklerinden birini aldı ve yerini etle doldurdu. Ve Rab Tanrı Âdem'den aldığı kaburga kemiğinden bir kadın yaratıp onu Âdem'e getirdi.

Hristiyanlıkta haram olan şeyler nelerdir?

İnsanların günah işlemelerine neden olan unsurlar üzerinde düşünen Hıristiyan din adamları, insanda fıtri olarak bulunan bazı unsurlara dikkat çekmişlerdir. Yedi ile sınırlandırılıp günah olarak kabul edilen bu unsurlar kibir, açgözlülük, şehvet, öfke, haset, tembellik ve oburluktur.

Hristiyanlıkta zina nedir?

Hristiyanlık'ta zina her ne kadar kavram ve hüküm olarak yahudi şeriatından alınıp devam ettirilse de Hz. Îsâ tarafından bu kavramın kapsamı biraz daha genişletilmiş; – İnsanın karşı cinse şehvetle bakışı dahi kalben zina kapsamında düşünülmüştür.

Hristiyan zina günah mı?

Katolik Kilisesi Sodom ve Gomora'da üzerlerine lanet yağdırılan insanların girdiği bir davranış olarak görülür. Hristiyan erkeklerin, eşiyle bu şekilde ilişki kurması çok büyük günah sayılmaktır ve bu tarz ilişkiler Tanrı nazarında lanetlenmiştir.

Zina nedir neler zinaya girer?

Zina, evlilik durumu söz konusu olmayan erkeğin ve kadının cinsel ilişkiye girmesi durumunu ifade eder. Zina Nedir? Nikahı olmayan kız ve erkeğin yahut nikah akdi gerçekleşmemiş durumdaki nişanlı olan çiftlerin cinsel ilişkiye girmesi zinadır.